Nóg intiemere Seated Special: van 42 naar 30 zitplaatsen

Zaterdag 3 oktober 2020

Door Ernst van Rossum

In Gigant was het gisteravond, vrijdag 2 oktober, tijd voor weer een nieuwe Seated Special. Deze editie stond in het teken van de strakkere regels in verband met de oplaaiende COVID-besmettingen. Waren er eerst 42 zitplaatsen, nu nog maar 30; nóg intiemer kan het haast niet meer.

In het voorprogramma stond TrapdoorMan. Maak ik de juiste keuzes? Zanger en gitarist TrapdoorMan, geïnspireerd door indie/alternatieve rock, is altijd op zoek naar het juiste antwoord op die vraag. TrapdoorMan gelooft dat je altijd in controle bent, ongeacht de situatie. Op zijn debuutalbum ‘Of Later Concern’ vecht hij met deze optimistische en haast naïeve insteek. Geloven dat je in controle bent is soms lastig vol te houden en kan erg confronterend zijn. Zijn twijfel wordt daarom ook regelmatig geuit. Dus ook deze avond werden deze twijfels geuit, gelukkig ging dat niet ten koste van de muziek. Deze man boeide de aanwezigen, was een geslaagd optreden.

IJzersterke songs

Hoofdact was Opera Alaska. Een toevallige ontmoeting in 2017 in één van de filialen van het wereldberoemde Zweedse meubelconcern was de vonk die nodig was om singer-songwriter Marien Dorleijn en gitarist Marzio Scholten bij elkaar te brengen. Dorleijn en Scholten delen een liefde voor songwriting, gear en muziek maken. Afzonderlijk van elkaar hebben beiden inmiddels hun sporen verdiend in de Nederlandse muziekscene, Dorleijn als songwriter en frontman van de gelauwerde indieband Moss en Scholten met zijn werk als gitarist/bandleider van diverse projecten in de instrumentale muziekscene.

In Opera Alaska bundelen ze hun krachten, wat resulteert in speelse Indie, dansbare grooves, dromerige melodieën en, bovenal, ijzersterke songs. Was een heerlijk optreden ragfijne en dromerige melodieën maar of dat nou als Indie te bestempelen weet ik niet. Het was in ieder geval heerlijk om bij weg te dromen en te genieten van deze heerlijke klanken.

Kort, maar heftig maar zeker voor herhaling vatbaar. Een heerlijk avondje genieten weer.

Seated Special, vrijdag 2 oktober, Popzaal Gigant.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!