Koninklijke onderscheidingen tijdens 25 jarig jubileum Scouting Marca Appoldro

Woensdag 5 maart 2014

Door Redactie

Scouting Marca Appoldro

Scouting Marca Appoldro is een scoutingvereniging die is opgericht in 1988. Enkele inwoners van de wijk “De maten” besloten een nieuwe Scoutinggroep op te richten omdat scoutinggroep Hertog van Gelre kampte met een lange wachtlijst. Dit jaar bestaan ze 25 jaar. Het 25 jarig jubileum van Scouting Marca Appoldro werd op 22 februari gevierd.

Tijdens deze dag hebben Willemien Willems en Wim Willems sr. een Koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen door loco burgemeester Hans Brouwer (Leefbaar Apeldoorn). Dit vanwege de grote verdienste voor onder andere scouting en in het bijzonder Scouting Marca Appoldro. Willemien Willems is daarnaast zeer actief betrokken bij de stichting Medic. Wim Willems is ruim 40 jaar actief voor de Ned. Chr. Reis Vereniging en zet zich ruim in voor pastoraal en maatschappelijk werk.

Tevens heeft Jolanda Berghuis een bronzen waarderingsteken mogen ontvangen van Scouting Nederland. Dit vanwege haar grote verdienste binnen Scouting Marca Appoldro. Jolanda Berghuis is tien jaar geleden gestart met een speltak voor Scouts met een beperking. Hiermee is Scouting Marca Appoldro uniek in Apeldoorn. Mede door haar inzet krijgen deze kinderen ook de unieke kans om het Scoutingspel mee te spelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!