Ongedwongen sfeer tijdens Seated Specials brengt beste van Ruben Annink naar boven

Zondag 13 september 2020

Door Ernst van Rossum

Ruben Annink ken je misschien wel van het afgelopen seizoen van het TV programma ‘Beste Zangers’. Hij maakt eerlijke en warme Nederlandstalige popmuziek en de singer-songwriter heeft in de afgelopen jaren zijn plek gevonden tussen de stijlen van Acda & De Munnik, Marco Borsato, Blof en Guus Meeuwis. Vrijdagavond, 11 september, was hij de tweede artiest die in Gigant mocht optreden tijdens de coronaproof serie optredens met de titel ‘Seated Specials’.

De Haarlemse zanger, die zijn carrière als straatmuzikant begon, is op zijn 15e ontdekt door Ali B waarna hij al snel hits scoorde met onder andere Jonna Fraser, Teske en Keizer. Inmiddels heeft Ruben afscheid genomen van de urban muziek en hij heeft zijn eigen sound en stem ontwikkeld.

Fluwelen stem

Zelf had ik Ruben al eens eerder in Gigant gezien. Toen speelde hij als voorprogramma van Kenny B en ik heb hem ook in de ‘Beste Zangers’ gezien. Ruben heeft een mooie fluwelen stem en weet zijn liedjes met authentieke verhalen aan elkaar te praten.

De intieme sfeer van de Seated Special concerten geeft een nieuwe dimensie aan de avond. Ik moet zeggen dat ik er kan wennen, al vind ik wel dat een vollere zaal gemist wordt. Het was een leuke avond waar de ongedwongen sfeer het betere in Ruben naar boven bracht.

Popzaal Gigant, vrijdagavond 11 september

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!