Opening tentoonstelling: geslaagd: de vlag kan uit

Maandag 4 juli 2022

Door Pedro Waldenaar

De opening van de tentoonstelling van Jan Ellenbroek en Peter Vroon  in café Nova ( Marktstraat 20 te Apeldoorn) kun je gerust geslaagd noemen. De vlag kan dus uit. Terwijl de boeren zich opmaken om ons land op slot te doen, opent Jeroen Joon op zondagmiddag 3 juli jl. met een enthousiaste toon de tentoonstelling. En kan het volop aanwezige publiek foto’s en beelden van de beide kunstenaars bewonderen.

Op bijgaande foto’s ziet u een werk van Jan: geheten: Coloriet. De bij elkaar geraapte kleuren spetteren je werkelijk tegemoet. Een feest voor het oog.

De foto van Peter Vroon, gemaakt op het station Den Helder Zuid straalt een immense desolaatheid uit. Bij toeval ken ik dit station en ik heb nog nooit zo eenzaam en onveilig gevoeld als op dit station. Het is prachtig vastgelegd op deze foto.

Het trio “Brandhout” weet in het bomvolle, intieme café al snel de bezoekers tot dansen te verleiden. Onder de klanken van het liedje “Bella Ciao” weet het trio de bezoekers te verbroederen en een glimlach op hun gezicht te toveren. Nou, dan kun je deze opening zeker als geslaagd noemen.

De beelden en de foto’s zijn nog de hele maand juli te bewonderen. Het café is open donderdag, vrijdag en zaterdag. En als er een tentoonstelling is, is het café ook op zondag open.

De eerstkomende tentoonstelling is dus op zondag 7 augustus. Ik kijk er nu al naar uit! Het staat in mijn agenda. Ook in de uwe?

Café Nova, 3 juli 2022, Pedro Waldenaar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!