Opening twee tentoonstellingen in ACEC

Donderdag 13 december 2018

Door Roelof Rump

Verstild. Tien kunstenaars zien het Fochteloërveen

Tien prentkunstenaars van naam zijn door de Stichting Nobilis, centrum voor prentkunst in Fochteloo, gevraagd deel te nemen aan de expositie ‘Verstild. Tien kunstenaars zien het Fochteloërveen’. Ze ontvingen een werkbudget en lieten zich inspireren door het hoogveengebied nabij Fochteloo. Elke deelnemende kunstenaar moest in ieder geval één prent maken met het Fochteloërveen als uitgangspunt. Zeven van de tien maakten meer prenten met dit thema. Elke kunstenaar leverde uiteindelijk vijf prenten in. Na expositie deze zomer in Fochteloo.

Semi-Permeable van Quinten Dierick

In omgevingen die in toenemende mate worden bepaald door voorspellingen en aannames, wordt de mens gedwongen juist te determineren en zijn positie te bepalen. Het doen van aannames (en dus gebruik makend van onze verbeelding) en daar in grote groepen naar handelen in een zowel flexibele als vasthoudende wijze is een typisch menselijk talent en kent zowel positieve, als negatieve kanten. Toch is het van belang in beide gevallen bepalen waar men over spreekt, over welk zg. bestaansdomein hebben wij het. Waar liggen grenzen, waar bestaan deze eruit en in welke mate zij het gebied waarmee wij te maken vorm geven. Hoe groot zijn de grenzen en waar bestaan die dan weer uit. Hoe absoluut zijn die afbakeningen of zijn zij op hun beurt weer generatoren voor nieuwe vormen en ervaringen. De mens is een radeloos organisme, dat slechts in beperkte mate gebruik maakt van zijn bestaan. Dit tere bestaan staat meer en meer bloot aan eerder genoemde aannames, waarvan de effecten wel fysiek zijn bestaan beïnvloeden.

Kunstenaarsbuffet

Na afloop kun je samen met de kunstenaars deelnemen aan een Mediterraan buffet. Stuur uw reservering naar gerrit@acec.nl. De kosten bedragen € 11 indien u reserveert. Zonder reservering € 13,50

Zaterdag 15 december 16.00 ACEC, Roggestraat 44

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!