Orpheus eert Youp van ’t Hek met permanente naam op trekkenwand

Dinsdag 16 januari 2024

Door Redactie

Orpheus neemt op een feestelijke wijze afscheid van de cabaret legende Youp van ’t Hek, die op zijn zeventigste zijn vijftigjarige carrière afsluit met een reeks uitverkochte voorstellingen. De Hanoszaal van Orpheus zal voortaan een blijvende herinnering dragen aan de komiek.

Laatste voorstellingen

Youp van ’t Hek, bekend om zijn vrolijke en indrukwekkende carrière, heeft besloten om op zijn zeventigste zijn laatste voorstellingen te geven. Met zijn kenmerkende humor en charme reist hij nog eenmaal langs alle Nederlandse en Vlaamse theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar met plezier het publiek heeft vermaakt. Ook Orpheus heeft het genoegen gehad hem meerdere malen op het podium te verwelkomen.

Eerbetoon in Hanoszaal

Om Youp van ’t Hek op passende wijze te eren heeft Orpheus besloten hem een speciale plek te geven in hun grootste zaal, de Hanoszaal. De plek in de zaal zal voortaan de ‘Trek Van ’t Hek’ heten, als blijvend eerbetoon aan de cabaretier. De Trek Van ’t Hek verwijst naar de trekkenwand, een cruciale hijsinstallatie in het theater die decors, licht en andere artistieke elementen boven het toneel beweegt tijdens een voorstelling.

Volgeboekte zalen

Youp van ’t Hek staat tot en met donderdag 18 januari voor de laatste keer op het podium van Orpheus. De tickets voor deze voorstellingen zijn reeds uitverkocht, wat getuigt van de grote belangstelling voor het afscheid van deze geliefde artiest.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!