Orpheus in ban van superdansers

Maandag 27 maart 2017

Door Peter Vroon

‘Spirit of the Dance’ is de meest succesvolle dans-show uit Ierland. De show bestaat al 15 jaar en is een bekend Iers exportproduct. Het gezelschap deed afgelopen zondag Orpheus aan. Het was weer top.

‘Spirit of the Dance’ lardeert de flitsende en overdonderende Ierse dans met Latijns-Amerikaanse ritmes van flamenco en salsa. Dat gebeurt met kracht en passie. Ook andere stijlen komen aan bod zoals ‘Yankee-dansen’ en een Schotse zwaarddans. Het gezelschap neemt je mee op een reis door dansbare continenten. Nu eens staat Ierland prominent op de kaart dan weer reist het publiek mee naar Schotland of Texas.

Ze dragen oogverblindende kostuums. We aanschouwen adembenemende choreografieën en een lichtshow maakt van ‘Spirit of the Dance’ een oogverblindend spektakel. Als kijker heb je het gevoel dat je er midden in zit. De Ierse dansers verstaan de kunst om zelf met simpele zaken zoals stokken en emmers een onderdeel te laten zijn van een wervelende show. De combi van dans en zang maak het geheel extra spannend.

Spirit of the Dance, zondag 26 maart in de Prins Willem Alexanderzaal van Orpheus.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Dans

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?