Orpheus viert verjaardag met taart

Dinsdag 18 februari 2020

Door Redactie

De Apeldoornse schouwburg Orpheus bestaat op donderdag 12 maart precies 55 jaar. Dat is reden voor een feestje, want op die dag zal er voor het eerst een stel in het theater trouwen. Glenn Langenbach en Jeroen Lamers zijn de gelukkigen. Op donderdag 12 maart geven zij elkaar het ja-woord op het podium van de Hanoszaal. Theater Orpheus viert het jubileum met taart en een gratis toegankelijk programma voor alle Apeldoorners.

Heel Apeldoorn Bakt

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Theater Orpheus nodigt alle Apeldoornse thuisbakkers uit om een feestelijke taart te bakken en deze op donderdag 12 maart te laten proeven door een deskundige jury. De beste thuisbakker wint een volledig verzorgde avond uit in Orpheus voor 2 personen. Inschrijven voor Heel Apeldoorn Bakt, de Apeldoornse variant op het populaire tv-programma, kan nu via orpheus.nl/jarig.

Orpheus trakteert taart

Orpheus trakteert zelf ook op taart, maar aan wie? Iedereen die iets te vieren heeft op 12 maart, 55 wordt of 55 jaar getrouwd is, op nummer 55 woont of een andere goede reden heeft. Via de website van Orpheus kan je jezelf of iemand anders nomineren die op 12 maart verrast mag worden met een taart. In totaal deelt Orpheus 55 taarten uit.

Gratis toegankelijk programma in Orpheus

Op donderdag 12 maart is iedereen vanaf 16.30 uur welkom in Orpheus, onder meer om de speciale expositie over de historie van Orpheus te bezoeken. De expositie, die vooral foto’s, oude krantenartikelen, publiciteitsmateriaal en anekdotes van bezoekers en (oud)medewerkers bevat, is tot het eind van het huidige theaterseizoen te zien.

Het Proef Lokaal opent om 16.30 uur. Een kleine markt vol lokale lekkernijen waar je van 16.30 tot 21.00 uur naar hartenlust geproefd kan worden. Het restaurant van Orpheus is ook geopend en in extra feestelijke sferen gebracht met live muziek.

Orpheus Fun Run

Om 18.30 uur klinkt het startschot van de Orpheus Fun Run, een feestelijke run die dwars door en rond het theater gaat. Alle 155 startplekken zijn ondertussen vergeven, maar iedereen is van harte welkom om te komen kijken, aanmoedigen en mee te feesten. Het volledige inschrijfgeld van de Orpheus Fun Run komt bij de Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst.

De feestelijke afsluiter van de dag is een gratis toegankelijk Back to the sixties festival vanaf 21.00 uur. Verspreid door Orpheus, dat voor de gelegenheid is ingericht in jaren ’60 stijl, vinden diverse live optredens plaats van de band Johnny Lane, zangeres Denise en singer-songwriters Sabien Bouw en Stefanie Struijk.

Meer informatie

Orpheus viert op donderdag 12 maart haar verjaardag voor en met heel Apeldoorn. Kijk voor het volledige programma en alle informatie op www.orpheus.nl/jarig.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!