Paleis Het Loo brengt nieuw boek uit

Vrijdag 1 juni 2012

Door Redactie

Paleis Het Loo heeft een boek met als titel ‘Paleis Het Loo: een koninklijk museum’ uitgebracht. Prinses Maximá, lid van de Raad van Toezicht van Paleis Het Loo, kreeg het eerste exemplaar door scheidend directeur Prof. Dr. J.R. ter Molen overhandigd.

Drie eeuwen vorstelijke wooncultuur
In het boek wordt aan de hand van tekst en prachtige foto’s stilgestaan bij de tientallen paleisvertrekken die samen een beeld geven van drie eeuwen vorstelijke wooncultuur bij de Oranjes. In chronologische volgorde komen alle (her)ingerichte vertrekken aan de orde, beginnend met de appartementen van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II en eindigend met de zitslaapkamer van prinses Juliana. Ook de tuinen worden uitgebreid beschreven.

Van schilderijen tot rijtuigen
Vervolgens worden circa tweehonderd hoogtepunten uit de verschillende museale collecties behandeld, waaronder de belangrijkste schilderijen, sculpturen, meubelen, klokken, voorwerpen van zilver, glas of keramiek, boeken, prenten, foto’s, kleding en rijtuigen.

Op deze wijze belicht het boek Paleis Het Loo in zijn huidige situatie als een rijk geschakeerd nationaal museum. Het boek is het eerste deel van een trilogie gewijd aan de bouw, de inrichting en de bewoning van Paleis Het Loo en exclusief verkrijgbaar in de paleiswinkel voor € 39,50 of  via de website van Paleis Het Loo.

In juni, juli en augustus is in het Stallencomplex van Paleis Het Loo een presentatie te zien met twintig foto’s uit het boek in groot formaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Museum Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!