Paleis het Loo gaat weer bijna open!

Donderdag 27 januari 2022

Door Dione Lam

Archief | Paleis Het Loo

Het is nu al meer dan 3 jaar terug dat het Paleis op slot ging. Eerder werd gesproken van medio 2021 dat het prachtige gebouw weer open zou gaan. Helaas was dat te vroeg gesproken, maar niet getreurd. Paleis Het Loo opent op 15 april 2022!

De verbouwing en vervanging

Niet alleen bovengronds is er flink wat veranderd, maar onder de grond ook. De Grand Foyer is ‘het ondergrondse kloppende hart’. Het is de plek waar alle bezoekers samenkomen. De Grand Foyer verbindt het Entreegebied met het paleis. Ook heeft het toegang tot de tijdelijke tentoonstellingen en het Huis van Oranje. Vanaf de Bassecour, kan je het ondergrondse meetingpoint al bezichtigen door het water en het glas heen! Hoe tof is dat?

Voor de kinderen van 3 tot en met 12 jaar, is er het Junior Paleis te vinden. Het is een bijzonder hof waar je als kind begeleid wordt door een ouder. “Een wonderlijke wereld waar kinderen in familie- of schoolverband het doen en laten van een markant hof actief beleven” schrijft Paleis Het Loo op de website over deze gave toevoeging.

Na ruim 30 jaar het museum openstellen voor publiek, was het weldegelijk nodig om een grote onderhoudsbeurt nodig. Vrijwel alles wat verbouwd werd, kon je zien op de Social media van het Paleis. Vooral op hun website kan je van alles vinden, zelfs het hele plan en alle visuele beelden!

Instagram

Op de Instagram van Paleis Het Loo, delen ze foto na foto. Ze plaatsen een foto van een voorwerp in het gebouw met daaronder een weetje over het voorwerp! Niet alleen op Instagram, maar ook op Facebook delen ze veel kijkjes achter de schermen. Heb jij al eens gekeken? EN kan je er ook geen genoeg van krijgen? Toch zou je nog 2 en een halve maand moeten wachten. Paleis Het Loo opent zich 15 april!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!