Pop-uppen tussen ritme en rijm

Zaterdag 31 januari 2015

Door Judith Velthuizen

© Pop Up Park 055

Dat de Oranjerie veel meer te bieden heeft dan alleen droog en warm winkelplezier, ontdekte ik afgelopen donderdagavond. In de creatieve vergaarplaats Pop-up Park 055 vond het evenement ‘Tussen ritme en rijm’ plaats, georganiseerd door Pop-uppers van het eerste uur Randy Gasper, Janneke Harrewijn en Karen Hop. Samen met andere taalliefhebbers beleefde ik een geweldige avond.

Zeven jonge mensen lieten horen wat ze kunnen op dicht-, rap-, en rijmgebied. De variatie in onderwerp en verschijningsvorm was wat mij betreft een grote verrassing: van maatschappijkritische raps in duizelingwekkend hoog tempo tot gedichten waarbij je de achtergelegen emotie nog bijna kon voelen. Na afloop van de voordrachten, vroeg Randy alle dichters om aan de slag te gaan met een door het publiek aangedragen thema. En was er als klap op de vuurpijl een spontaan optreden van een van de aanwezigen.

Dat ik als rechtgeaarde oudere jongere mocht zien en horen waar echte jongeren mee bezig zijn, vond ik stiekem misschien nog wel het leukst van alles. Wat dat betreft is Pop-up Park 055 een prachtige, inspirerende ontmoetingsplaats waar verbindingen worden gelegd. En waar iedereen zijn eigen, meer dan waardevolle inbreng kan hebben.

Diep onder de indruk van het lef en de creativiteit van alle deelnemers ging ik huiswaarts. Het was een welbestede avond!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!