Popmuziek in de Grote Kerk

Vrijdag 18 september 2009

Door Jan Willem ter Steege

Op zondagavond 15 november om 19.00 uur a.s. komt ds. Ivo de Jong naar de Grote Kerk. Of liever: naar de grote zaal van gebouw Irene. Hij verzorgt een avond over zingeving en (of liever in) popmuziek.

Daar waar klassieke muziek, gedichten en kerkelijke liederen niet altijd populair zijn, lijkt de popmuziek het medium bij uitstek te zijn om zich in te uiten en te herkennen. Popmuziek gaat voor het grootste deel over liefde, seks en relaties. Minder bekend is dat popmuziek ook over zingeving kan gaan. Over die kant van de popmuziek gaat deze avond.

Aan de hand van een actuele top 100 playinglist kijken we naar muziek en teksten om onszelf af te  vragen waar we in Gods Naam mee bezig zijn. Een avond voor jongeren, maar de “wat ouderen” onder ons zijn ook meer dan welkom. Tenslotte zijn er ook nog popidolen actief  die deze jaren zo ongeveer de pensioengerechtigde leeftijd bereiken…..

Kortom van jong tot oud is welkom!

Ds. Ivo de Jong is predikant, leraar, wereldreiziger, journalist, muzikant. Hij is voorganger bij de NPB in Velp en in Lunteren. Hij schrijft voor diverse bladen. Website: www.krik.nl (Krik staat voor ‘Kreatief In Kerk’.)

Het belooft een heel bijzondere avond te worden waarvoor wij u van harte uitnodigen. Dit keer dus niet in de Grote Kerk maar in de grote zaal van gebouw Irene.

De toegang is gratis, wel wordt aan de uitgang een collecte gehouden. En uiteraard is er, zoals u van ons gewend bent na afloop van de avond, gelegenheid om na te praten. Wij zorgen voor koffie of thee.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Grote Kerk www.grotekerkapeldoorn.nl.
Zie hieronder een kort filmpje van Ivo de Jong:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!