Popronde 2021: een avond met de acts van het moment

Zondag 19 september 2021

Door Ernst van Rossum

Het is iets anders dan gewoonlijk. Helaas niet schouder aan schouder in een volle kroeg of dansend in Gigant, maar seated en op 1,5 meter afstand. Vanwege de huidige coronamaatregelen mochten de concerten niet georganiseerd worden zoals de organisatie het wilde hebben. Maar in ACEC en GIGANT kon je op de vrijdagavond van 17 september genieten van de nieuwste, meest talentvolle acts van het moment!

MINKA

Reizende ster MINKA trapte in de Popzaal af met tintelfrisse Nederlandstalige electropop die een bepaalde vrolijke rock ’n roll vibe had. MINKA verwacht maar één ding van je: totale overgave aan de muziek. De in Deventer woonachtige zangeres weet je te overtuigen met eerlijke teksten en een verslavende cocktail van electro en analoge muziek. Gewapend met haar gitaar en knallende beats daagt ze je uit om buiten de gebaande paden te denken. Vergeet je werk, de wereld, laat maar los. Dans alsof er niemand kijkt. Alleen mocht er helaas niet gedanst worden, maar dat halen we wel weer in.

NABER

Even naar de overkant voor de 2e act; NABER in ACEC. Als er zoiets bestaat als een Europees geluid, dan belichaamt de muziek van NABER dat volledig. NABER’s onmiskenbare talent voor het schrijven van melodieën en humeurige soundscapes zorgt voor een unieke visie die perfect past in het landschap van de elektronica. Zijn kleurrijke synth-zware clubtracks zijn retro-geïnfundeerde muren van geluid met hints van psychedelica en ambient.

ACOUSTIC ASSHOLE

Terug naar de Popzaal van Gigant want ACOUSTIC ASSHOLE maakt zijn opwachting. ACOUSTIC ASSHOLE is een project van singer-songwriter Ouwe Kut, oftewel Theo Wesselo, die elk optreden lokale bevriende muzikanten en dichters uitnodigt om op het podium te komen musiceren en discussiëren. ACOUSTIC ASSHOLE staat voor vette songs, poëzie op een bedje van slecht besnaard machismo. Verwacht dus geen gewone avond. Een chaotische act, maar wel zeer vermakelijk.

The Desmonds

De volgende act van deze avond in de Popzaal is The Desmonds. In een stilgevallen wereld is opwinding ver te zoeken, maar in 2021 komt dan eindelijk die verlossing waar iedereen naar snakt. In een kleine, afgelegen studio in Amsterdam werd de ijzige stilte met knauwende, fuzzy gitaren ruw verstoord. Stoelen weg en volumeknop op 11: The Desmonds brengen je helemaal terug naar normaal! Wat een power op de bühne en wat een lekkere band.

CLOUDSURFERS

Nu echt naar het sluitstuk van de avond in ACEC: CLOUDSURFERS. CLOUDSURFERS is een gevaarlijk lekkere mix van zonnige surf en stevige punk. Manische gitaarpassages en grungy vocals worden voortgestuwd door een vlammende ritmesectie. CLOUDSURFERS combineert het onberekenbare van Pulp Fiction met het zweet van Oh Sees en de garagepop van Together Pangea. Ook deze band speelt als een dolle en maken een mooi muzikaal eind aan deze Popronde avond. Hopelijk volgend jaar weer een volledig programma, zodat we lekker weer door de stad kunnen zwieren van kroeg naar kroeg of andere gelegenheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!