Present: 26 teams in actie!

Woensdag 16 september 2015

Door Stichting Present Apeldoorn

Donderdagochtend 20 augustus. We komen huis 4 van het Hietveld binnen. Groepsleider Ruben is nog druk in overleg. We nemen plaats in het heerlijke nazomerzonnetje op het terras. Wat ligt het Hietveld mooi, midden in het Beekbergse bos.

Langzaamaan komt iedereen binnendruppelen. Tina -van één van de grootste bedrijven van Apeldoorn (ze willen niet bij naam genoemd worden, want daar gaat het hun niet om)-, Dick -vrijwilligerscoördinator van het Hietveld- en als laatste schuift groepsleider Ruben aan. Een jonge, vrolijke kerel met, dat merken we gedurende het gesprek, zoveel hart voor de zaak! “Ik heb 24 september vakantie, maar hier kom ik voor terug hoor!” Het team waar Tina deel van uit maakt gaat namelijk op donderdagmiddag 10 september aan de slag om huis 4 te ‘pimpen’. We bespreken deze ochtend de plannen…

De hele maand september staat voor het grote bedrijf, dat niet bij naam genoemd wil worden (en dat siert ze!), in het teken van: doen! ‘Doen’ voor de medemens. Je inzetten voor de ander die het nodig heeft. Aan ons, Present, is gevraagd om projecten te zoeken/regelen. Een hele uitdaging, want maar liefst 26 teams hebben zich ingeschreven, maar het is gelukt!

Terug naar Beekbergen.
Huis 4 is vrij nieuw. Het is mooi ruim. Maar de muren zijn al wat vies en kaal en wel erg wit. Die kunnen wel een likje verf gebruiken. Het mag wat gezelliger worden, wat warmer. We lopen de woning door. Tina is helemaal enthousiast. Dit komt goed!  Haar team zal zich 10 september in kluskleding melden, rollers en kwasten in de hand en sauzen maar! Wellicht dat een aantal bewoners ook meehelpt, helemaal gezellig. In overleg besluiten Tina en Ruben dat het ook wel erg leuk is om samen te eten als afsluiting van de middag.

Weet je, dit is echt win-win.
Bewoners en begeleiders van huis 4 zijn blij dat hun huis mooier en gezellig wordt. Het klusteam werkt in een hele andere setting dan normaal samen, dat kan heel verrassend zijn. En hopelijk zijn er bijzondere ontmoetingen geweest met de bewoners en begeleiders van het Hietveld. Iets doen voor een ander geeft voldoening en is ook gewoon heel erg leuk!

Zomaar een voorbeeld van één van de projecten. De 25 andere teams vliegen ook uit; het ene team gaat pannenkoeken bakken bij GGNet, een ander team doet spelletjes bij de Viermaster, een team gaat met bewoners van de Atlant Zorggroep op stap naar de Apenheul etc. ‘As we write’ lopen deze projecten. We hopen op een mooie, actieve, dankbare doemaand!

Volgende maand: Centraal Beheer duikt in het vrijwilligerswerk. Wilt u meer weten van Stichting Present, bezoek dan onze site.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!