Present: tieners in actie!

Vrijdag 14 augustus 2015

Door Stichting Present Apeldoorn

Midden in de zomervakantie. Je zou denken dat het Presentwerk min of meer stilligt. Medewerkers op vakantie, vrijwilligers op vakantie. Maar nee, ook nu gebeuren er mooie dingen. We vertellen u graag over één van onze projecten in augustus.

Een groep tieners vanuit heel Nederland verblijft in augustus een midweek in de omgeving van Apeldoorn. Een zomerkamp, hoe gezellig is dat! Jeugdherinneringen komen boven. Kletsen met elkaar, spelletjes doen tot diep in de nacht, sporten, verliefd worden, zingen en nog veel meer. Doodmoe zijn aan het eind van de week, maar wat was het ‘kapot leuk’.

En hoe tof is het dat deze groep tieners en hun begeleiders zich een dagdeel van die midweek beschikbaar stellen om iets voor een ander te doen. Vorig jaar al meldden ze zich bij Present. Toen hebben ze poffertjes gebakken voor (dementerende) ouderen, ze hebben klusjes gedaan bij Horeb in Beekbergen, een instelling voor verslavingszorg en ze hebben een deel van Apeldoorn schoon geprikt in het kader van Apeldoorn Rein. Drie hele verschillende projecten, maar alledrie waardevol. En blijkbaar vonden ze het vorig jaar zo leuk, dat ze zich dit jaar weer hebben gemeld!

5 augustus zijn ze opnieuw aan de slag gegaan om de (dementerende) ouderen een fijne dag te bezorgen, ze hebben weer geklust bij Horeb en nieuw dit jaar is dat ze bij ’s Heerenloo zijn geweest, waar ze een tuin hebben opgeknapt en waar ze gewandeld hebben met de bewoners.

Tieners worden nog wel eens neergezet als lui en egoïstisch en dat is vast en zeker ook wel eens het geval, maar hoe prachtig is het om dan zo’n groep enthousiastelingen aan het werk te zien. Daar worden wij bij Present vrolijk van. Hopelijk u ook!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!