Prettig weekend Apeldoorn

Vrijdag 6 januari 2012

Door Redactie

Tegenwoordig heeft Apeldoorn Direct een goed gevulde up-to-date agenda waar je kan zien wat er te doen is in Apeldoorn. Met het weekend op komst halen we de highlights er tussen uit onder het motto “in Apeldoorn hoef je je echt niet te vervelen.”

Ten eerste beginnen we met het groot Apeldoorns Stadsfeest in Gigant. Een feest waarin muzikaal, cultureel en politiek Apeldoorn het glas gaan heffen met mede-Apeldoorners en proosten op een succesvol 2012. Met de voorspellingen voor een nog diepere crisis op komst is het juist nu een goede reden om eens flink te vieren. Er zijn nog kaarten beschikbaar en het kost het bedrag wat u er zelf voor wilt geven. Heb je daar vrijdag toch niet zo’n zin in, dan kan je in ArtCafé SamSam terecht als kijken bij een wedstrijd theatersport. Het Nijmeegse Binnenste Buiten neemt het op tegen Aangeschoten Wild ons Apeldoorn.

Zaterdag wordt er voor de atletiekliefhebbers voor de 4e keer het PEC-Indoor Atletiek Indoor georganiseerd. Er zijn diverse wedstrijden voor zowel junioren als senioren. In Orpheus kan je terecht voor de musical Zorro. In deze musicalproductie die bekend is van de Tv-talentenjacht “Op zoek naar Zorro” speelt ook de Apeldoorner Aernout Pleket. De musical is zowel zaterdag als zondag te bewonderen. BluesCafé ontvang zaterdagavond de leuke bluesband BluesCowboys.

Zondag kan je dus naar Zorro, maar wie dit weekend liever stukje ander cultuur meepakt, is die middag welkom in ArtCafé SamSam. Daar gaat de foto-expositie van onze huisfotograaf en redactielid Peter Vroon van start. Een expositie waarbij Peter terugblikt op zijn roerig jaar 2011, waarin een slopende ziekte het jaar ineens helemaal op zijn kop zette. Middels zijn fotografie blikt hij terug op dat jaar. De expositie heeft dan ook de pakkende titel: Alles liep anders.

Naast deze tips kan je je natuurlijk goed vermaken in het nachtelijke uitgaansleven. Alle kroegen hebben oud en nieuw weer achter de rug en zijn klaar voor een feestelijk 2012. In de bioscoop JT Apeldoorn draaien momenteel geen nieuwe premières. Aan de hand van de recensies over Sherlock Holmes, The Help en Mission Impossible 4 kan je misschien een leuke film vinden voor het weekend, anders zijn o.a. New Kids Nitro, New Years Eve, Nova Zemble (3D) en Puss in Boots (3D) leuke alternatieven.

Wederom genoeg te doen in ons Apeldoorn. Heb je tips of troeven, zet ze hieronder erbij. Voor tijden van bovengenoemde activiteiten, kijk in onze agenda. Voor sommige van deze activiteiten gelden entreeprijzen.

Prettig weekend Apeldoorn!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Film Muziek Omnisport Theater Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!