Prinsengrachtconcert op de Veluwe

Donderdag 22 juli 2010

Door Redactie

Het eerste weekend van september is het weer zover: De Kanaalconcerten van Apeldoorn. Alweer het vijfde jaar en dus een goede reden voor het bestuur om dit unieke muziekfestival van Gelderland extra groots op te zetten.

Niet voor niets wordt er gesproken over de ‘Prinsengrachtconcerten op de Veluwe’. Het wordt een heel weekend vol cultuur en vermaak met muziek voor iedereen.

Programma
Op vrijdagmiddag 3 september wordt het programma afgetrapt met een goodwill bijeenkomst voor genodigde buurtbewoners. Daarna vindt de eerste editie van ‘FilmKanaal’ plaats, een muzikaal cinema op en langs het water. Op zaterdag 4 september geeft het Groot Symfonie Orkest uit Apeldoorn, in de middag, een aantal muzikale concerten voor kinderen. Daarna wordt ‘Surfing Apeldoorn’ gepresenteerd met muziek uit de jaren zestig en zeventig en wereldkampioen wakeboarden Duncan Zuur. Oude Volkswagen kevers en – busjes recreëren op de oevers, terwijl Duncan Zuur en radiografisch bestuurde vaartuigen bezit nemen van het kanaal voor een spectaculaire show. In de avond kan het publiek genieten van de The Steel Breeze en de percussiegroep Slagerij van Kampen. Als afsluiting en apotheose van De Kanaalconcerten volgt op zondagavond een optreden van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Daarbij zal Liesbeth List als soliste optreden met een keuze uit haar uitgebreide repertoire. Het muziekfestival wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Maak of versier een boot en win!
Ontwerp, bouw, versier een vaartuig. Zelfgemaakte boten en andere vaartuigen kunnen worden getoond op zondag 5 september. Ook dit jaar is een prijs beschikbaar voor degene met het meest originele zelfgebouwde of versierde vaartuig. Prijsuitreiking zondagavond 5 september. Voor meer informatie: info@buroqbus.nl

Voor meer informatie zie www.kanaalconcert.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!