Programma Drakenbootfestival

Vrijdag 19 juni 2015

Door Redactie

Het Drakenbootfestival staat dit jaar helemaal in het teken van “Beach”, in het weekend waarin het Drakenbootfestival samenvalt én samenwerkt met het WK Beach Volleybaltoernooi. Het festivalterrein wordt helemaal ingericht in beachsferen, compleet met palmbomen, een strand, gezellige lounge-zitjes waar je uren in de zon kunt genieten van het festival, en op zaterdagavond een Beach Party!


Drakenboot in Concert
Op vrijdag 26 juni wordt het festival spectaculair geopend met ‘Drakenboot in Concert’. Met een geweldig concert van Jacqueline Govaert, podiumbeest Jett Rebel en de legendarische 80’s band ‘Level 42’ komt hiervoor speciaal naar Nederland! Door deze mooie, internationale programmering komen mensen uit het hele land, en zelfs uit Frankrijk, België, Duitsland en Groot Brittannië naar Apeldoorn! Dat mag je toch niet missen? Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via de Ticketshop op de festivalwebsite: www.grolschdrakenbootfestival.nl/tickets. In de voorverkoop € 29,50, aan de deur € 35,-, zolang de voorraad strekt. 


Nieuw: Orpheus Theaterplein
Belangrijk nieuw onderdeel bij het festival is het ‘Orpheus Theaterplein’. Speciaal voor het Drakenbootfestival heeft Theater Orpheus een afwisselend theaterprogramma samengesteld, waarvoor het plein aan de Stadskade wordt omgetoverd tot een sfeervol Theaterplein. Op zaterdag en zondag kun je hier naar verschillende voorstellingen komen kijken. Er is een cabaret-tent en een muziektent, waar tussen 12.00 en 18.00 uur doorlopend shows te zien zijn. Helemaal gratis!

Drakenland
Kleine draken beleven de mooiste avonturen bij de leuke activiteiten in het sprookjesachtige Drakenland, waar Tim Koldenhof Producties weer allemaal nieuwe theatershows voor heeft geschreven. Groot en klein kunnen op zaterdag en zondag van 11.00-18.00 uur genieten van de gratis shows die opgevoerd worden op de twee podia in een indrukwekkend groot, houten drakenkasteel met “Draak”, een statige koning, kleurrijke prinsen en prinsessen. Ook Jul de Muis en Julia, bekend van de Julianatoren, geven het hele weekend shows in het Drakenland!

BeachParty
Op zaterdag is er een Beach Party, met gratis toegang. Al om 15.00 uur zorgt Sax with the DJ voor een zomerse sfeer in het nieuw aangelegde park langs de kanaaloevers, met een echt zandstrand. Een unieke combinatie van de sounds van een DJ en de funky tunes van de saxofoon. Daarna bepaalt het publiek, de muziekstijl bij ‘SuperStijl’. Elk kwartier start een nieuwe ronde met nieuwe muziekstijlen waaruit je kunt kiezen. De stijl waarvoor het meeste gestemd is, wordt meteen gedraaid. Bij binnenkomst krijg je een stempas. Via de LED-wall en bij de stemkasten op het festivalterrein zie je op welke muziekstijlen je kunt stemmen met je pas of met jouw smartphone. Je kunt kiezen uit de meest uiteenlopende genres. Disco, 90’s hits, rock ‘n roll, dance, hot soul, extra fout en hiphop, alles komt voorbij. DJ Chiel sluit af met zijn ‘Ultimate Dance Experience’. Een compleet nieuwe show met spectaculaire licht, rook en vuur-effecten, muzikanten, zangeressen en dansers.

Drakenbootraces
Middelpunt van het festival zijn natuurlijk de spannende drakenbootraces zaterdag 27 en zondag 28 juni vanaf 11.00 uur, met rond 18.00 uur de finales. Meer dan 100 teams gaan de strijd aan in 12 meter lange, chinese drakenboten. Op zaterdag strijden de bedrijven tegen elkaar, op zondag zijn de apeldoornse buurten en verenigingen aan de beurt. Een geweldig spektakel, dat ook vanaf de kant leuk is om te beleven.

Stationsstraat
Vergeet ook niet een wandeling te maken over de verrassende corridor in de Stationsstraat, die het WK Beach Volleybaltoernooi op het Marktplein en het Drakenbootfestivalterrein met elkaar verbindt. Bewonder hier de mooie zandsculpturen en laat je verrassen door de indrukwekkende living statues.

Zie voor het complete programma van het festival en bezoekersinfo de website grolschdrakenbootfestival.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!