Recensie Mary Gauthier en Tania Elizabeth

Dinsdag 18 oktober 2011

Door Redactie

Een fan van haar mocht de avond openen: Mary Gauthier is een singer-songwriter with an eye for the people! Dichter bij de waarheid kon deze fan niet komen/ Op het toneel van Gigant staat een 1,5 uur een menselijke singer/songwriter! Zij wordt vergezeld door Tania Elizabeth; een zeer getalenteerde violiste op een vijfsnarige viool. Die twee met elkaar zien samenspelen is niet alleen om naar de muziek te luisteren,  maar vooral boeiend om naar te kijken

Mary zingt, zingt en zingt. In zichzelf gekeerd, maar uiterst geconcentreerd met een grote liefde voor het vak en voor de mensen in haar songs. Een vrouw zonder opsmuk die uitstraalt dat zij er is voor het publiek. Geen vullende praatjes tussendoor, maar gewoon spelen en zingen.

Zij zingt voor alle vreemdelingen op aarde die de weg zijn kwijt geraakt. Het gaat vooral over ellende: over junks en hoeren, over kinderen die zonder vader en moeder zijn en over zoekers die het nooit op geven. Zwaarmoedig? Absoluut niet! Zij legt kracht en hoop in haar nummers! Dit is zoals waar muziek is voor bedoeld. Energie opdoen, een vitaminepil waar je nog een hele tijd op kunt teren.

Op momenten doet zij denken aan o.a. Neil Young en Van Morisson. Is het daarom dat de zaal maar matig is gevuld met vooral dertigers en veertigers? Is het de verkeerde tijd? Past zij niet meer in het tijdsbeeld?

Zij treedt deze week nog een aantal keren op in Nederland; je kunt in de herkansing. En anders zijn er nog de CD’s waarvan The Foundling een prachtig meesterwerk is.

Recensie: Piet Muijsert

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!