Recordaantal aanmeldingen voor 10e Burendag

Vrijdag 4 september 2015

Door Uitgeverij Stedendriehoek

Jeannette Schols

In aanloop naar Burendag, die op zaterdag 26 september plaatsvindt, ontvingen het Oranje Fonds en Douwe Egberts al van 560 Gelderse buurten aanmeldingen met mooie plannen voor de eigen buurt. Drieëndertig daarvan komen uit Apeldoorn. Dit jaar vindt de tiende editie van Burendag plaats, die nu al alle records breekt.

Vanuit het hele land werden al ruim 4.550 Burendagplannen ingediend, meer dan ooit. Samen organiseren buren mét, ín en vóór de eigen buurt een mooie activiteit. Op Burendag ontstaan op die manier de mooiste dingen. Zo laat een buurt in Ermelo de hele straat vol storten met zand voor een jeu-de-boulestoernooi en organiseert een buurt in Wapenveld een Franse middag met eten, drinken en spellen. In Gelderland is het opfleuren van de buurt de favoriete Burendagactiviteit. Ook het aanpakken van buurtvoorzieningen en spelletjesdagen komen in veel Burendagplannen voor.

Iedere dag melden steeds meer buurten zich aan die op 26 september Burendag vieren. Aanmelden kan nog steeds via www.burendag.nl. Daar staan bovendien diverse voorbeeldverhalen, inspiratiefilms en promotieposters die buren kunnen gebruiken om een succesvolle Burendag te organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!