Roel Ottow wint ontwerpwedstrijd nieuw logo Ateliers Apeldoorn

Donderdag 11 maart 2021

Door Redactie

Eigen foto

Grafisch ontwerper en illustrator Roel Ottow is de winnaar van de logo-ontwerpwedstrijd van Stichting Ateliers Apeldoorn. Voorzitter Heino Ufkes overhandigde Roel Ottow symbolisch een cheque van 500 euro en een bos bloemen. De prijsuitreiking vond vanwege de coronamaatregelen plaats in de studio van Ottow, in aanwezigheid van het bestuur.

Stichting Ateliers Apeldoorn (SAA) schreef eind vorig jaar een logo-ontwerpwedstrijd uit onder de eigen leden, die allemaal werken en/of wonen in de gemeente Apeldoorn. Er werden 34 ontwerpen ingestuurd waar de beeldend kunstenaars en bestuursleden hun stem op konden uitbrengen. Het logo van Roel Ottow werd met een ruime meerderheid van stemmen gekozen. Zijn logo is kleurrijk en krachtig, vindt het bestuur. “Het geeft de kunstzinnige verbinding aan tussen de kunstenaars en de naam Ateliers Apeldoorn is duidelijk herkenbaar in de twee A’s.”

Vernieuwing

Het nieuwe, frisse logo is de start van de vernieuwing die Ateliers Apeldoorn heeft uitgestippeld voor de toekomst. “We bestaan als kunstenaarsinitiatief al meer dan 25 jaar en willen meer jonge kunstenaars aantrekken”, vertelt bestuurslid Harry Aalders. “Ons oude logo was te statisch en liet niet zien wie we zijn en wat we doen. Daarom hebben we een interne wedstrijd bedacht met als stimulans een prijs van 500 euro voor het winnende ontwerp.”

Het nieuwe logo wordt toegepast op alle uitingen van Ateliers Apeldoorn. Ook is het bruikbaar op een schildje voor aan de gevel, zodat de kunstenaars van AA zichtbaarder zijn in het straatbeeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!