Rootsriders maken een feestje in Gigant

Zaterdag 18 maart 2023

Door Peter Vroon

De band The Rootsriders haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’. Ze toeren door heel het land en vulden op 17 maart de popzaal van Gigant waar ze 400 uitzinnige fans de nummers van Bob Marley lieten beleven en meezingen. The Rootsriders speelden vooral veel werk van de Marlys  uit 1973 van de uitgebrachte Lp ‘Catch a fire’.

Een echte reaggae vibe

Het werk uit 1973 van Marley werd op uitstekende wijze vertolkt door deze Tribute band. Met name de enthousiaste zanger Mo Ali verstrekte de ‘Reggae Vibe’ door de zaal. Hij nam het publiek mee naar de muzikale ziel van Marley. Uiteraard speelde de band ook de bekende nummers van Marley  zoals ‘No Women no cry’ en ‘I shot the Sheriff’. Met name bij het bekende werk ging het publiek compleet uit hun dak.

The Rootsriders

De Rootsriders is een band met een uitstekende live reputatie en functioneert als een geoliede reggae machine in hun 17-jarig bestaan. Niets word aan het toeval overgelaten door deze toegewijde muzikanten van de band. Ze spelen met passie, overgave, enthousiasme en een liefde voor de “King of Reggae”.

Het was een feest van herkenning voor de vele fans van de Reggae.

 

17 maart Popzaal Gigant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!