Schijnwerper op Kunst: het werk van textielkunstenaar Attiene Gobas

Zondag 27 februari 2022

Door Redactie

Na bijna 2 jaar geringe aandacht voor kunst en cultuur, als gevolg van de coronapandemie en alle daarmee samenhangende beperkingen, start Apeldoorn Direct een nieuwe serie berichten onder de titel: ‘Schijnwerper op Kunst’. In deze reeks draait het om één specifiek werk, in welke vorm dan ook, en de maker die er achter zit. Vandaag is dat textielkunstenaar Attiene Gobas en haar werk “Ontpoppen”.

Wat is dit werk? En hoe is het tot stand gekomen?

Een serie van drie Artquilts, elk met een geheel eigen energie, die samen een verhaal vertellen. Het verhaal van mijn eerste jaar als ondernemer in de creatieve sector. In januari 2020 ben ik begonnen met de eerste ArtQuilt, toen Covid-19 de wereld in de houdgreep nam. Ik was toen net gestart met mijn eigen bedrijf “Cirkel van Stof”. In plaats van eropuit en zichtbaar worden met mijn bedrijf, richtte mijn energie zich naar binnen en ontstonden de tweede en de derde ArtQuilt in de loop van dat jaar, als vanzelf, om het drieluik compleet te maken.

Waarom werk je met dit materiaal?

Werken met textiel en textiele werkvormen helpt me om me te verbinden met mezelf en met de wereld om me heen. Letterlijk met naald en draad dwars door alle lagen heen, de stoffen met elkaar verbinden. Dit helpt me om bij mijn gevoel te komen en bij mijn gevoel te blijven. Daar in de stilte, diep van binnen, in mijn centrum, kom ik bij mezelf. Waar alle emoties er mogen zijn en gevoeld mogen worden. Dichtbij mijn kern vind ik antwoorden en inzichten. Daar vind ik mijn eigen waarheid. In het midden voel me rustig, krachtig en tevreden.

Terugkijkend op dat eerste jaar als zelfstandig ondernemer kan ik zonder twijfel en vol zekerheid zeggen dat ik volledig uit mijn cocon ben gestapt. Ik heb mijn vleugels vol vertrouwen uitgeslagen. Klaar om te laten zien, wie ik werkelijk ben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Schijnwerper op kunst
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!