SHOW Apeldoorn maakt dromen waar

Donderdag 18 mei 2023

Door Kevin van Es

Optreden op een groot podium, in een echte schouwburg. Deze droom komt voor de talentvolle inwoners van Apeldoorn wel heel dichtbij. Theater Orpheus organiseert Show Apeldoorn, tijdens deze avondvullende show krijgen podium amateurs, onder professionele begeleiding, de kans om zich te laten zien aan het publiek. Jezelf aanmelden voor de voorrondes is vanaf nu mogelijk.

Hele beleving

Gedurende de avond ondervinden de deelnemers hoe het is om te optreden op een podium met publiek. Verder ontdekken de artiesten hoe het is om samen te werken met een team van professionals. De regie is in handen van Kim de Fuijk en de muzikale begeleiding komt van Dookje Engelhard. Professionele techniek, belichting, decor en grime maken de beleving compleet. De deelnemers worden aan de hand van een aantal repetitiedagen en coaching klaargestoomd voor een onvergetelijke avond.

Een hechte groep

Marij Wools is programmacoördinator Theater van de Stad bij Orpheus. Ze geeft op de website van Orpheus aan zich te verheugen op de avond: “Fantastisch dat we SHOW Apeldoorn weer mogen maken. Het is elke keer weer bijzonder om te zien hoe de deelnemers groeien op het podium en hoe er in korte tijd een heel hechte groep ontstaat.”

Aanmelden

Het aanmelden van SHOW kent amper voorwaarden. De avond is voor alle leeftijden en accepteert alle vormen van podiumkunst: van toneel tot muziek. Er kleeft echter een voorwaarde aan de deelname: je moet uit Apeldoorn komen. De voorronde vindt plaats op 16 juni van 15:00 tot 16:30 (onder de 18 jaar) en 18:30 tot 20:00 (ouder dan 18 jaar) in de Altioszaal bij Orpheus. 10 deelnemers worden geselecteerd door de regisseur en de muzikale leider van SHOW Apeldoorn. Een artistiek team schrijft het verhaal, zoekt de muziek uit en geeft de geselecteerde deelnemers een passende rol in het stuk.

SHOW Apeldoorn 2023 vindt plaats op 29 december, in een doorgaans stampvolle Rabobankzaal. Aanmelden voor de voorrondes is mogelijk tot uiterlijk 9 juni. Wil jij jezelf aanmelden? Neem dan een kijkje op deze pagina. Meer informatie over SHOW Apeldoorn vind je op de website van Orpheus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!