Sieraden Ruudt Peeters: wereldklasse

Maandag 13 november 2017

Door Gerard Oltmans

Met de tentoonstelling BRON van Ruudt Peeters is CODA er opnieuw in geslaagd om zich in de sieraden-wereld op de kaart te zetten. Niet voor niets was het in afgelopen weekend druk in het museum. BRON gaat over de zoektocht van de kunstenaar naar de essentie en de mysteries van ons bestaan. Het begrip sieraad in deze expositie gaat verder dan de traditionele gedachte van makkelijk draagbare ringen, armbanden etc. Het zijn eerder kleine kunstwerken die excelleren in hun omgeving.

Doordat veel bezoekers de meest prachtige sieraden dragen is het leuke van een opening dat de aanwezigen zichzelf wandelend en kwebbelend ten toon stellen is. Een expo in een expo dus. In zijn dankwoord memoreerde Ruudt over de start en totstandkoming van deze tentoonstelling. De lijst met namen is indrukwekkend en dan realiseer je je, dat het idee om sieraden te ontwerpen en tentoon te stellen het begin is van een heel proces. Sponsoring, crowdfunding, animaties, video’s, ontwerp, samenstelling en opbouw, catalogus, ontwerpen van glazen objecten om de sieraden te bergen en metalen constructies om die weer te dragen. Alles bedacht en gemaakt om de sieraden optimaal tot uitdrukking te laten komen.

De tentoonstelling van de sieraden van Ruudt Peeters is de start van een rondreis met een internationaal vervolg in Estland, Italië en China. Het meest praktische is daarom de expositie nu in Apeldoorn te gaan bekijken. Dat kan in CODA Museum tot 28 januari 2018.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!