Silvesters Comedy Club: Voetbalkantinehumor

Woensdag 18 oktober 2017

Door Pedro Waldenaar

Theater Orpheus

De zaal is uitverkocht en omgetoverd tot een heuse comedy club. Een gemengd publiek: jong en oud. Een goed teken. Precies op tijd stormt Ruud Smulders het toneel op. Silverster zelf is op vakantie, hij mag hem vervangen en de comedians aankondigen en dat doet hij op een waardige wijze.

Vanavond treden er vier comedians op: 2 voor de pauze en 2 erna. Zij zijn leuk, er wordt gelachen, zeker. Het is aangenaam vertoeven, zeker. Maar geweldig?

Ruud roept de naam van de comedian af en vraagt om een groot applaus. De namen sterven weg in het applaus en helaas, beste lezer, heb ik slechts een voornaam onthouden: Marco.

Drie comedians doen het best leuk, maar het maakt weinig indruk op me: het blijft niet bekleven, of….is dat de bedoeling? Goed even 1 mop: “Koopt een man alle hondenbrokken op in een supermarkt en vraagt de caissière: “Wat gaat u hiermee doen?”. Antwoord van de man: “Ik heb vanmiddag een kinderfeestje!”.

Leuke grappen, die goed zijn voor de voetbalkantine of voor een avondje personeelsvereniging. Wat ontbreekt bij 3 van de vier comedians is een stabiel verhaal, een opbouw, een thema. Losse verhaaltjes en als de zaal even niet reageert, komt er weer een mop. Het duurt allemaal net even te lang.
Gelukkig springt de 3de comedian er uit: Een kort verhaal over een kakker met een goede opbouw en een leuk einde. Deze man komt er wel.

Nou ja, even goed een gezellige avond gehad en het feit dat het uitverkocht is, betekent toch wel dat er behoefte is aan dit soort vermaak. Het zal wel aan mij liggen.

Orpheus, 17 oktober 2017, Pedro Waldenaar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!