SPARTA zit in het DNA van Apeldoorn

Zondag 29 april 2018

Door Gerard Oltmans

Dat SPARTA diep verweven zit in het leven van Apeldoorners bleek wel uit de enorme opkomst. Vandaag, zondag 29 april, opende Carin Reinders de tentoonstelling ‘SPARTA de sleutel tot een rijker leven’. Een feest van herkenning, dat bleek al aan de voorafgaande verhalentafel. Alles wat gezegd en verteld werd vond wel een instemmend geknik of een verbale bevestiging.

Maar goed, als je het grootste deel van je leven bij SPARTA gewerkt hebt, dan heb je ook wat meegemaakt. Je hoefde iemand maar aan te kijken en hup, daar kwamen de verhalen uit het verleden en het heden. Over bloeiende handeltjes, de particuliere verzamelingen en het totale onbegrip voor mensen die een SPARTA motor-, brom-, snor- of gewone fiets niet in hun waarde konden schatten. Die nul-figuren konden sowieso doorlopen.

Na het gezamenlijk zingen van het SPARTA-lied, werd het eerste exemplaar van het boek ‘SPARTA vernuft & volharding’, aangeboden. Hierin kan je overigens ook de herkomst en de tekst van het SPARTA-lied terugvinden.

Tekst gaat verder onder het filmpje.

Het leuke van zo’n cultuurtentoonstelling is de uitstraling naar de andere exposities. De techneuten hadden grote bewondering voor de objecten van de Keramiek-triënnale.

De SPARTA-tentoonstelling is nog te zien tot 26 augustus in het CODA Museum, want daarna staan de bromzaken weer in de schuurtjes en de garages van de trotse eigenaren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!