Stadsfotograaf vraagt smakelijke inzendingen

Dinsdag 7 augustus 2018

Door Martijn de Frankrijker

Of je nou eens per maand samenkomt met een kookclubje om als ware Ramsay’s en Oliver’s de mooiste gerechten op tafel te zetten, of dat je wekelijks bij oma langsgaat omdat zij elke woensdag de állerlekkerste gehaktballen aan deze kant van de Rijn bereidt; stadsfotograaf Medea Huisman is op zoek naar jouw bijzondere relatie met eten. „Voor mijn tweede serie als stadsfotograaf wil ik in contact komen met Apeldoorners die op een bijzondere manier omgaan met eten, op welke manier dan ook”, aldus Medea.

In haar rol als stadsfotograaf is Medea niet alleen geïnteresseerd in haar eigen beleving van deze stad, maar vooral ook in die van jou. Daarom is ze op zoek. Op zoek naar Apeldoorners die in hun vrije tijd bezig zijn met eten. „Dat mag alles zijn, zolang die eetbeleving geen onderdeel is van je werk. Dan is het geen vrije tijd meer, natuurlijk”, lacht Medea.

Medea zoekt elke smaak

Zo is Medea niet alleen op zoek naar een sterrenchef in de dop, maar zoekt ze mensen met bijzondere rituelen of gewoonten: „Dus ook in de gezinnen die elke week op hetzelfde tijdstip boven een bord vers afgehaalde vette hap hangt en dan de halve buurt over de vloer krijgen, of de buurman die zijn hele familie voorziet van heerlijke honing uit zijn eigen imkerij, ben ik geïnteresseerd.” Want Medea wil Apeldoorn vastleggen zoals het is en zoekt daarom Apeldoorners die gewoon zijn, zoals ze zijn. In dit geval in relatie tot eten.

Dus, heb jij in je kast stiekem 38 soorten pindakaas staan, van butterscotch tot pistache, of heeft jouw beste vriend wel een hele bijzondere manier van het Suikerfeest vieren? Laat van je horen, of liever, laat je zien! Deel jouw verhaal door #medea_huisman te taggen via Facebook of Instagram, of upload je foto via de website. „En dus ook als je zelf alleen crackers met kaas eet, maar een familielid, vriend of bekende die een heerlijke hobby heeft wil ik het zien”, meldt Medea.

Jouw relatie met eten vastleggen en delen met Medea kan nog tot 1 september via onderstaand formulier of op stadsfotograafapeldoorn.nl

  • Max. bestandsgrootte: 30 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!