Stembureau op het centraal station

Donderdag 18 december 2014

Door D66Apeldoorn

Op 18 maart aanstaande vinden de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen plaats. D66 vindt het belangrijk dat er zoveel mogelijk Apeldoorners gaan stemmen. De partij denkt dat een stembureau op het centraal station daaraan een bijdrage kan leveren. De democraten stelt hierover vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Apeldoorn beschikt over diverse locaties om te stemmen verdeeld over de gemeente. Het Apeldoornse station maakt daar, tot teleurstelling van D66, nog geen deel van uit. Dat is jammer, want er zijn heel veel Apeldoorners die dagelijks per trein naar hun werk forenzen. Daarnaast zijn er jongeren die zich iedere dag verplaatsen naar een universiteit, mbo- of hbo-instelling in een andere plaats.

Volgens D66 kan het voor hen een onnodige drempel en tijdrovend zijn om buiten werk- en schooltijd een stembureau op te zoeken. D66 trekt hieruit de conclusie dat een deel van de stemgerechtigden niet gaat stemmen, terwijl dit wel zou gebeuren als er een stembureau op het station geïnstalleerd zou worden. Daarnaast ziet D66 dat veel gemeenten in Nederland wel een stembureau op het centraal station inrichten, met groot succes. De partij hoopt dat Apeldoorn op 18 maart ook kan stemmen op het centraal station.

 

Moet het mogelijk zijn om te stemmen op het station?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!