Stichting Ateliers gaat door met nieuw bestuur

Dinsdag 22 mei 2018

Door David Levie

Het bestuur van de Stichting Ateliers Apeldoorn mag dan opstappen, de club van Apeldoornse kunstenaars (beeldend en fotografie) blijft bestaan. Negen leden die continuïteit nastreven zijn op zoek gegaan naar nieuwe bestuursleden en dat heeft een voorzitter (Heino Ufkes) en een secretaris (Atse Bos) opgeleverd. Van buiten de club. Gesprekken met een mogelijke penningmeester zijn in gang gezet. ,,We gaan hoe dan ook door’’, zegt Astrid Ufkes, een van de ruim veertig leden.

Haar echtgenoot Heino (ondernemer) neemt binnenkort het stokje over van Ellen Nijdeken. Zij heeft het maar een paar jaar als voorzitter volgehouden. Onder haar leiding kwamen in de ogen van een aantal gevestigde namen te veel hobbyisten de club ‘’versterken’’. Ook zou Nijdeken slecht communiceren. Zelf heeft Nijdeken de kans gekregen om te reageren tegenover Apeldoorn Direct op deze kritiek hetgeen ze weigerde.

Nu er nog een nieuw bestuur moet worden gevormd is Astrid Ufkes voorlopig de spreekbuis. Ze zegt dat er pogingen in het werk worden gesteld om prominente leden als Martha Waijop en Wilma Stegeman die willen vertrekken alsnog binnenboord te houden.

De nieuwe voorzitter is een man met ervaring als bestuurder. Hij gaf ook leiding aan een bedrijf van 250 werknemers. Hij spreekt van een ,,leuke klus’’ nu kunstenaars een beroep op hem gedaan.

Zie ook het artikel ‘Doek dreigt te vallen voor jubilerende Stichting Ateliers‘.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!