Stichting Present trots op leerlingen Sprengeloo

Woensdag 16 december 2015

Door Stichting Present Apeldoorn

Onder de naam ‘Sprengeloo-Present’ zijn maar liefst 750 leerlingen van het VMBO Sprengeloo in Apeldoorn aan de slag gegaan tijdens het jaarlijkse kerstproject. December is een mooie maand om iets (extra’s) te doen voor elkaar. En natuurlijk helemaal voor de mensen die juist in deze periode een lichtje kunnen gebruiken.

Samen maak je verschil
Present Apeldoorn heeft samen met leerlingen van het Sprengeloo acties opgezet tijdens de feestelijke decembermaand. De acties richten zich op de Apeldoornse minima en ouderen. Zo hebben leerlingen een bloembollenactie gehouden waar veel geld mee is ingezameld. Dit geld wordt gebruikt voor een fantastisch Sinterklaasfeest voor de Apeldoornse bewoners die dit goed kunnen gebruiken. Uiteraard zijn de leerlingen ook bij dit feest aanwezig om te helpen. Maar ook zijn er leerlingen naar een zorggroep voor ouderen geweest. Zij hebben samen met de bewoners een gezelige ‘Sintbingo’ gehad. Maar er gebeurt meer.

Veiling en kerstmarkt
Er is namelijk een prachtige veiling waar mooie topstukken te koop zijn. Wilt u een gesigneerd Ajax shirt? Op de veiling kunt u een bod uitbrengen! Maar u kunt ook bieden op een mountainbike, dinerbon, sportsokken…kortom teveel om op te noemen. Er zit voor iedereen wel iets leuks bij. U kunt het beste gewoon zelf even een ‘kijkje’ nemen in de veilingshop. Deze items kunt u dan weer ophalen tijdens een fantastische kerstmarkt op 17 december op het Sprengeloo. De opbrengst hiervan gaat naar Present. Hiermee kunnen weer nieuwe projecten opgestart worden.

Samen maak je verschil
Er gebeurt nog meer dan wat hier is genoemd. De leerlingen voelen en ervaren dat je samen het verschil kan maken. Ook ervaren ze hoe het is om als vrijwilliger een steentje bij te dragen aan de Apeldoornse samenleving. En dat hebben ze allemaal supergoed gedaan! Present Apeldoorn is trots op deze leerlingen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!