Stoere boys en girls race

Woensdag 8 juni 2011

Door Ingeborg

Hemelvaartsdag in het Orderbos was alleen toegankelijk voor stoere boys en girls. Daar waren namelijk alleen maar ‘stoere’ dingen te doen. Mijn twee ‘stoere’ mannen deden uiteraard ook mee, want ‘stoer’ dat zijn ze en waren ze!
De No Tomatoes Zeepkistenrace, georganiseerd door Stiching Doe Kids, had het weer mee. Wat een temperatuur! Daar aangekomen viel me direct op dat ik alleen maar stoere meiden en jongens zag met stoere papa’s en mama’s (ben ik dat? :-)).
Eerst werd het ‘circuit’ verkent, kortom de baan wordt getest door iedere deelnemer. Hoe is de grip op het asfalt? moet er nog wat aan de remmen afgesteld worden, gaan we niet te hard, of nog erger…gaan we niet te zacht? Na de test rondes mogen ze dan eindelijk van start. Eerst de teams en later op de dag zijn de individuen aan de beurt. En wat gaan ze hard die mannen van mij. Maar ze heten dan ook niet voor niks: De Razende Rakkers!

Naast de Zeepkistenrace was er ook een outdoor speelterrein, zeepkisten wasstraat, pitstraat, bouwterrein, skelterbaan, stoere voertuigen, de brandweer gaf een demonstratie en je mocht zelf ook de slang vasthouden en er waren gezellige eet tentjes en kraampjes van winkeliers.
Ook was er een stuntteam die een spectaculaire show gaf. Er reed o.a. een jongen van 10 jaar in een omgebouwde Dixie (toilet) met een straalmotor erop. De vlammen kwamen er aan de achterkant uit! “Dit is cool!” zegt mijn zoon van 11 jaar oud. Veel vlammen, vuur en lawaai. Alleen voor stoere boys en girls dus, dat is duidelijk.
Ben je niet geweest? Dan heb je echt wat gemist en is dit voor volgend jaar een aanrader om heen te gaan.

Oh ja, en mijn kids? De Razende Rakkers werden eerste! Stoer he?
Op de foto de winnaar van de individuen, die VIP kaarten won voor het Circuit in Zandvoort.

Foto: D&R fotografie

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?