Studenten berekenen rendement zonnepanelen dak Aventus en Wittenborg

Dinsdag 2 februari 2016

Door Redactie

Het grootste schooldak in Apeldoorn biedt ruimte aan mbo-school Aventus en Wittenborg, University of Applied Sciences. Hoeveel zonnepanelen kunnen daar geplaatst worden? Wat is de duurzame én economische opbrengst? Mbo-studenten van de opleiding Operationele techniek van Aventus buigen zich over deze actuele praktijkcase onder begeleiding van een universitair docent van Wittenborg. Dinsdag 2 februari presenteerden ze hun bevindingen aan beide scholen.

Het is flink pionieren wat betreft praktijkopdrachten en lesmateriaal om technische mbo-studenten goed voor te bereiden op de nieuwste technieken die een schone en duurzame wereld mogelijk maken. Aventus en Wittenborg hebben daarom de handen ineen geslagen in een grensverleggend onderwijsproject. De mbo-studenten krijgen les van een universitair docent en testen de innovatieve GREAT-tool van Wittenborg.

,,Studenten moeten leren over de grenzen van hun vakgebied te kijken. In dit project leren ze met een economische blik te kijken naar duurzaamheid. Inspirerend en uitdagend”, meldt Maarten van den Berg, docent van Aventus. De studenten gaven een positief advies aan de scholen: 4000 vierkante meter dakoppervlak, in de volle zon maakt het rendabel om panelen te plaatsen volgens de berekeningen van de studenten.

Wittenborg University heeft in samenwerking met Europese partners (universiteiten en bedrijven van het GREAT-project) een gratis tool ontwikkeld voor het MKB waarbij ondernemers het economische rendement kunnen berekenen van duurzame projecten. ,,We willen dit instrument toegankelijk maken voor iedereen en daarom is deze testfase door mbo-studenten zeer waardevol voor ons”, licht Bas van Santen, researcher van Wittenborg, toe.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!