Sweet Dreams; zijn dromen dan toch geen bedrog?

Woensdag 23 december 2015

Door Pedro Waldenaar

Bij toeval ( of toch niet) stap ik op een zondagmiddag het Bluescafé in het cultuurkwartier van Apeldoorn binnen. Trek in een consumptie; even bijpraten en luisteren naar een band. Tot mijn grote vreugde treedt Handsome Molly op. Een band die zijn roots heeft in de regio van Apeldoorn en al jaren behoort tot de beste stijlvolle rockbands.

En ik heb nog geluk ook: zij zingen ook hun laatste single Sweet Dreams van hun CD Free. Ik ben wel onder de indruk van de tekst; goed hoorbaar en volgbaar; en met zeer veel vaart gebracht:

Whatever I may do, I’ll never do it right; Everyday I gotta struggle and fight

Seems that no-one is easy to please; It looks like it’s a kind of new social disease

But sweet dreams, sweet dreams, sweet dreams, Ow ow ow sweet dreams

I work hard every night and every day; But every time I gotta pay and pay

Every month I gotta pay the rent; By the end of the time I got no dime to spend

Het leven van een man gaat niet over rozen; het is hard werken en de dank vertaalt zich in stank. Maar gelukkig: er is altijd nog de nacht; en in de nacht komen de zoete dromen; komt der verlichting: Oh, Sweet dreams.

Het lied en de band past precies bij de blues: het leven is lijden; het leven is niet makkelijk; tegenslag hoort erbij; maar het is ook een song met een boodschap: na regen komt zonneschijn; je doet het echt niet voor niks. Ik voel me opgelucht als het lied ten einde is; ik zie de bandleden ook ontspannen aan hun volgende lied beginnen. Ik neem nog maar een biertje.

Thuis draai ik de CD Free en met name het nummer Sweet Dreams nog een keer en nog een keer tot de slaap mij overmand. De volgende ochtend word ik met een glimlach op mijn gezicht wakker: Oh, Sweet Dreams.

Dankzij Handsome Molly: Dromen zijn zeker geen bedrog!

Handsome Molly bestaat uit Lody Willemsen, drums; Hans Bulten, bas; Frank van der Meijden, gitaar en singer/songwriter Ton Terink ook op gitaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!