The B-Movie Orchestra brengt Swing tot leven

Vrijdag 23 maart 2012

Door Redactie

‘Funky bigband psycho-beat for erotic thrilling fiction’ is de muzikale samenvatting van wat The B-Movie Orchestra in huis heeft. Groovy, rauwe psychedelische muziek, afgewisseld met vette bigband arrangementen en donkere, mysterieuze ritmes. Vocalen bij The B-Movie Orchestra worden verzorgd door The Cinematic Fever Girls!. Verwacht echter niet meer dan wat kleffe Aaah’s en Oooh’s van de dames, want tekst komt er niet aan te pas. Dat vertolken ze echter met zoveel inlevingsvermogen dat een B-Movie Orchestra zonder The Cinematic Fever Girls nauwelijks is voor te stellen. Om de sfeer compleet te maken wordt de muziek op het podium ondersteund door een ware B-film show van de creatieve en interactieve beeldsampler Marten Koster van Doisj.

Iedereen is wel bekend met de B-film uit de jaren ’60 en ‘70. Films die het allemaal net niet lijken te hebben, maar toch zo onweerstaanbaar blijken te zijn. De muziek in deze films heeft daarin een zeer groot aandeel. De muziek van deze films is, net als de films zelf, enigszins gedateerd maar tegelijkertijd van alle tijden. Het swingt, is cool, erotisch en gevaarlijk. Denk aan Italiaanse politiefilms als La Polizia Ha Le Mani Armata, een spaghettiwestern als The Good, the Bad & the Ugly, secret agents als Diabolik en Mission Impossible en de naïeve soft erotica van Black Emanuelle en sci-fi babe Barbarella. En dat zijn dan nog redelijk bekende B films, maar de schatkamer van de B film vergetelheid is groot. Er is nog zoveel meer muziek die de luisteraar, jong en oud, meteen weer terugvoert naar die speciale sfeer en vibe van de B-film.

Beleef daarom een waanzinnig cinematografische en muzikale avond in B-film sferen met The B-Movie Orchestra! Baz Mattie, zijn 12 koppige orkest, ondersteund door de The Cinematic Fever Girls en beeldsampler Marten Koster van Doisj, komen op zaterdag 31 maart naar Gigants theaterzaal om je mee te nemen op een jaren ’60 en ’70 filmtrip. Onlangs was The B-Movie Orchestra al te zien op het filmfestival in Rotterdam en nu komen ze Gigant, dé plek in Apeldoorn waar muziek en film al jaren hand in hand gaan, onveilig maken.

Om te vieren dat er zo’n bont gezelschap op bezoek is, is er een speciale aanbieding voor leden van het podium & filmtheater. Zij kunnen naar binnen voor €7,50. Geen lid van Gigant? Dan is men van harte welkom voor €15,00. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (ma t/m vr v.a. 10.00u en tijdens openingstijden café) en via www.gigant.nl. De aanvangstijd van deze show op zaterdag 31 maart is om 20.15 uur.

Het wordt dus een unieke avond in Gigant. Wie wil kan na afloop om 23 uur door naar de popzaal, waar een gratis editie is van Gigant Danst terug naar de Swing. De sfeer uit de illustere Swing bar/discotheek komt weer tot leven dankzij DJ’s Ton en Pieter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Film Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!