Help de bevolking van Oekraïne

The Medics: eerst hulp bij lusteloosheid

Dinsdag 31 januari 2012

Door Redactie

Een zware werk- of schoolweek achter de rug? Blij dat het weer bijna weekend is, zodat je bij kunt tanken? Gigant biedt de ultieme uitkomst! De Utrechtse band The Medics is namelijk de eerste hulp bij lusteloosheid en andere uitputtingsverschijnselen. En laat de band op vrijdag 3 februari nou in de popzaal van Gigant staan! Samen met voorprogramma Hunting the Robot zijn The Medics van plan om de zaal plat te spelen en het weekend geweldig te beginnen. De deuren openen om 20:30 uur en Hunting the Robot zal om 21:00 uur de avond starten. Kaarten kosten € 6,- en € 5,- voor Gigantleden en CJP pashouders.

Sinds 2008 verstrekken The Medics uitsluitend op recept een uitgebalanceerde dosis dansbare rock á la The Strokes, Vampire Weekend en The Killers. Na meer dan drie jaar onderzoek zijn er inmiddels enkele symptomen bekend: zo wordt menigeen overmand door een onverklaarbare energie-boost, krijgt men meer dan zelden last van springerigheid en is de drang tot meezingen onbedwingbaar groot. Wat ons betreft niet de meest vervelende bijverschijnselen!

The Medics is voor de muziekliefhebber geen nieuwe naam. Zo stonden ze eerder op Eurosonic/Noorderslag, mochten langskomen bij De Wereld Draait Door en waren ze als Serious Talent te horen op 3FM. Alsof dat nog niet genoeg is, stond de band ook al in het voorprogramma van onder andere The Kooks, The View, Go Back To The Zoo en Kensington. In september 2011 verscheen het debuutalbum ‘Dance Into The Dark’. “Het album is bijna on-Nederlands, zo goed klinkt het schijfje. Vanaf titeltrack ‘Dance Into To The Dark’ knalt de band met strakke Britpop nummers.”, aldus festivalinfo.nl.

Voorprogramma Hunting the Robot stond nog niet zo lang geleden in Apeldoorn. De indierockers met een duister randje waren eerder onderdeel van de Popronde, welke in september 2011 Apeldoorn aandeed. In 2011 kwam de debuut EP ‘Our Ocean is Illuminated’ uit. De band werkt zich op dit moment in de bekendheid met single ‘Get Pregnant’.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?