Theater Zonder Grens wil jubileumjaar financieren met crowdfunding

Vrijdag 25 januari 2019

Door Redactie

Roelof Rump

De uit Irak afkomstige Kurd Bako Sorany (zie ook In Beeld) richtte in 1994 de theatergroep Theater Zonder Grens op vanuit het AZC waarin hij toen verbleef. Nu, na 25 jaar, nog een springlevend gezelschap. Een jubileumjaar, waaraan de groep niet zomaar voorbij wil gaan.

Bako zegt hierover: ,,Voor dit jaar hebben we 2 producties op het programma staan. Meestal onder mijn regie. Dit jaar is de regie in handen van de jonge theatermaakster Elza Lotte Diderik, recent afgestudeerd aan de ArTez academie in Zwolle. We willen daarnaast graag een boekje uitgeven over de afgelopen 25  jaar theater maken. We denken aan een mooie uitgave met foto’s. Daarvoor hebben we wel extra middelen nodig. De groep werkt zonder subsidie en draait op de bijdragen van de deelnemers. Daarom starten we een crowdfunding actie om dit te kunnen realiseren.”

De crowdfunding loopt via het recent opgestarte platform voorapeldoorn.nl, een initiatief van de Gemeente Apeldoorn. De actie is vandaag, vrijdag 25 januari, gestart om 10.00 uur en heeft een looptijd van 45 dagen. Het streefbedrag wat zij zo willen binnenhalen is 1.500 euro.  Naar zeggen zijn er voor mensen die geld doneren leuke beloningen zoals een gesigneerd boekje, vrijkaartjes en een heuse huiskamervoorstelling.

https://www.facebook.com/theaterzondergrens/videos/2183784038605369/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!