Thirthy Dancing

Maandag 12 december 2011

Door Mireille Hilferink

D&R Fotografie

Aan mij werd de vraag gesteld of ik voor Apeldoorn Direct een sfeerverslag wilde schrijven over het dansfeest Thirthy Dancing dat zaterdag 10 december in de Gigant werd georganiseerd. Diegene die dit in eerste instantie zou gaan doen was verhinderd, dus ga ik, als onervaren blogger, een poging wagen om mijn ervaringen weer te geven. Thirthy  Dancing is een idee van twee dertigers die in hun vriendenkring de behoefte aan “ouderwetse dansfeesten” constateerden omdat het huidige aanbod niet meer zou passen bij het leven van de drukke dertiger vanwege de te luidruchtige muziek, te jong publiek en de late aanvangstijden van de bestaande feesten waarbij het rond 1 uur pas gezellig gaat worden.

Veel dertigers/veertigers  hebben een druk leven vanwege hun carriere en/of gezinsleven en besteden hun tijd liever anders dan tot laat in de nachtelijke uurtjes te blijven. Gezien ik mij, als midden dertiger met carriére en twee kinderen volledig in die behoefte kon vinden, ben ik samen met drie  vriendinnen vol verwachting naar dit dansfeest gegaan. De aanvangstijd was 21.00 uur. Een prima tijd, want later betekent ook vaak de mogelijkheid om op de bank in slaap te vallen en om dan vervolgens  geen zin meer hebben om nog te gaan.

Bij aankomst lag de rode loper al klaar en werden we koninklijk ontvangen door een gastheer en gastvrouw in vol ornaat. Er werd een welkomsdrankje geschonken en de Gigant was sfeervol aangekleed. Op een scherm werden beelden van films uit de jaren 80/90 geprojecteerd waaronder mijn jeugdhelden Tom Cruise in Topgun en Michael J. Fox  in Back to the future De muziek  kwam ook uit deze tijd o.a Madonna,  U2, Bob Marley,  Wham (….met natuurlijk Last Christmas) maar ook afgewisseld met dansnummers van nu. Doordat de DJ’s alle nummers snel afwisselden kwam ongeveer mijn hele jeugdperiode voorbij met de daarbij behorende herinneringen. En dat gebeurde niet alleen bij mij….elke keer als er weer een ander nummer werd ingezet, ging er een golf van herkenning door de zaal. Vanaf 22.00 uur stond de dansvloer helemaal vol met swingende, enthousiaste mensen en dit is tot aan 02.00 uur zo gebleven. De organisatie deed er alles aan om de gasten te vermaken. Er werden bitterballen geserveerd en allerlei  gadgets uitgedeeld. Fotografen maakten polaroid foto’s van iedereen die met iemand op de foto wilde..…en dat waren er veel!

Ik waande me weer even terug in de tijd en heb een super swingende avond gehad……… Er heerste een gezellige en uitgelaten sfeer onder de feestgangers en door de eindtijd van 02.00 uur lag ik nog redelijk op tijd in mijn bed om de volgende ochtend toch enigszins fit aan de nieuwe dag te kunnen beginnen.  Thirthy Dancing is een feest dat van mij vaker georganiseerd mag worden in de Gigant en ik weet zeker dat de meeste feestgangers er net zo over denken!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Dans Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!