Tim van Doorn-Gigant Cafe

Woensdag 16 april 2014

Door Pedro Waldenaar

Everything is better now…..

Het is zondagmiddag  13 april en het is 16.15 uur. In Gigant Café treedt, gratis en voor niets, Tim van Doorn op; een zanger ondersteund door een driemansformatie. Een rockband uit Enschede. Ze hebben nog maar drie keer samen opgetreden.

Tim is een performer eerste klas. Voordat de  muziek uit de versterkers schalt, heeft Tim al de sympathie van het publiek gewonnen door grappend en grollend de band voor te stellen. Wordt dit een cabaretvoorstelling of muziek ondersteund door de verhalen van Tim? Het wordt het laatste.

Centraal in dit optreden is de CD van Tim over een tiener genaamd Jake. Deze tiener Jake maakt van alles mee: een verhuizing omdat zijn vader een andere baan krijgt; liefdesverdriet omdat hij zijn vriendin mist na de verhuizing en ook nog het pispaaltje wordt  in zijn nieuwe klas.  Tim bouwt samen met zijn band het verhaal op en zingt daarbij uitbundig in het Engels. Snelle rocknummers wisselen af met ballads. Het publiek wordt gevraagd om te schuifelen. Degene die het beste schuifelt, krijgt een prachtig boekje met ook nog het cdtje erin.

Er ontrolt zich een voorstelling die beklijft en waarmee het soms jammer is als een nummer is afgelopen. Er mag meegezongen worden: Everything is better now…..het aanwezige publiek herhaalt het vele malen:  Everything is better now…….De zon schijnt buiten en ik maak een onvergetelijke voorstelling mee; ik word er deelgenoot van. De bassist speelt zeer goed; Tim zingt vanuit zijn tenen; de drummer heeft nog wel enige bijlessen nodig; bij elkaar: een leuke rock band met een verhaal en een vurig optreden en een geheel eigen stijl.

Als het optreden afgelopen is, heb ik behoefte om even alleen te zijn: zoveel emotie is er binnen een uur op mij afgekomen en binnengekomen. Het is ongelofelijk en het gebeurt in Apeldoorn! Elke zondagmiddag in Gigant; elke keer weer een verrassing. Programmeur van Gigant: gefeliciteerd met dit optreden en uitnodigen voor een heroptreden voor Club Gigant!

Ik ga naar buiten; laaf me aan de zon; everything is better now….niets kan meer stuk. De CD, the minor side effect, van Tim van Doorn kan besteld worden;

Tim van Doorn: een band voor middelbare scholierenfeesten; een band voor het kleine zalen circuit. Na afloop is everything better now. Believe me.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!