Help de bevolking van Oekraïne

Toch wel apart

Maandag 12 november 2012

Door Dimmen van Otterloo

Voordat ik op m’n luilekkere zondagmiddag naar een singer-songwriter ga lees ik eerst even met wie ik te maken heb. Matt Walker… Samen met Lucie Thorne. Matt Walker heeft opgetreden met oa. Bob Dylan, Patti Smith, Jon Spencer Blues Explosion, The Dirty Three, Nick Cave, Tony Joe White, Cat Power en The Black Keys. Mijn god wat een repertoire. Dat moet wat worden!
En daar zittie dan. Een hele gewone man. Met z’n gitaartje (nou ja… Gitaarje…) en mondharmonica. Ik ben niet zo snel starstruck maar je verwacht toch wat anders. Een ster. Charisma. De man die naast Bob Dylan en Nick Cave heeft gestaan. Is dit ‘m nou?
Je wacht af, koopt je drankje en met zacht zoete tonen, soms bijna hypnotiserend strijk je neer op de grond door een overvol Gigant Café met menig muziekminnende vrienden. En dan, met een glimlach op je gezicht weet je het. Eén van Australië’s beste singer songwriter maakt mijn zondag compleet.
Warme muziek met éénvoudige teksten. Wel een wat monotoon repertoire. Luistermuziek waarbij je nog een praatje kan maken. Samen met Lucie Thorne is het compleet.
En op de terugweg, kijkend naar de rode, ondergaande zon in de Asselsestraat waande ik me even kort in Australië. Alleen de kou verraadde stiekem dat ik gewoon in Apeldoorn fietste.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?