‘Toevallig Geluk’, kantelmomenten in de levens van 12 Apeldoorners

Zaterdag 4 maart 2023

Door Ben Eggermont

Na de bundels ‘Los zand’ uit 2019 en ‘Zwanenzang in ochtendgloren’ uit 2021, is het tijd voor een nieuwe verzameling Apeldoornse verhalen. Initiatiefnemers Wilco Stronks, Marisabel Meyer en Pedro Waldenaar hebben hun krachten gebundeld om ‘Toevallig Geluk’ te creëren, een bundel met verhalen van twaalf Apeldoorners die hun toevallig geluksmoment delen met de lezer. Momenten die iedereen wel eens heeft ervaren in zijn leven en in het geheugen zijn gegrift.

Toevallig geluk

Op de vraag hoe het thema ‘Toevallig geluk’ tot stand kwam, zegt Pedro: “Jaren geleden stond ik op station Amsterdam Slotervaart in de toiletten toevallig naast een man. We kenden elkaar niet en wisselden wat algemeenheden uit. Ik had net mijn eerste opleidingsboekje geschreven. Hij, Robert van Zanten, bleek eigenaar te zijn van een destijds nog klein opleidingsinstituut, inmiddels uitgegroeid tot het bekende NCOI. Hij had er wel oren naar en de volgende dag belde hij mij. Een langdurige werkrelatie volgde tot beider plezier en tevredenheid.”

De twaalf Apeldoorners

Het bleek een kleine moeite te zijn om twaalf schrijvers Apeldoorners te vinden die wilden meewerken aan de bundel. Het project werd mede mogelijk gemaakt door een kleine gemeentelijke subsidie. “Een mooie en geslaagde prestatie van iedereen die er aan heeft meegewerkt, de schrijvers, de redactie en de vormgevers. We kijken uit naar een mooi presentatiefeestje in Orpheus,” voegt Pedro eraan toe.

Voorstelling ‘Toevallig Geluk’ in Orpheus

“Twaalf Apeldoorners delen deze middag, in een intieme setting, hun ’toevallig geluksmoment’. Zij vertellen hun kantelmoment, een moment dat achteraf een geluksmoment bleek te zijn. Een geluksmoment, dat zij van te voren nooit zo hadden kunnen bedenken. De schrijvers hebben dat moment op papier toevertrouwd en dat heeft geresulteerd in het boekje ‘Toevallig Geluk’. Dat in deze levendige, interactieve voorstelling wordt gepresenteerd.

Het programma bestaat uit drie rondes. In elke ronde worden delen drie Apeldoorners hun verhaal met het publiek. Na elke sessie van drie verhalen is er een ruime pauze waarin je in gesprek kunt gaan met de vertellers. Aan het eind van de voorstelling is er tijd ingeruimd voor een signeersessie.  Het gehele programma wordt gepresenteerd door Lucie de Lange en Wilco Stronks & Vocalgroup ADD9 zorgen voor de muziek.”

De presentatie van de bundel vindt plaats op zondag 19 maart om 15.00 uur in Restaurant 055 van Theater Orpheus. Kaartjes kosten € 12,50 en reserveer je op de website van Orpheus. Het boekje Toevallig Geluk is bij de entreeprijs inbegrepen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!