Tom Haze is Apeldoorns Allerbeste – CODA Open editie 5 een groot succes

Donderdag 17 maart 2011

Door CODA

CODA stroomde dinsdagavond vol voor de vijfde editie van CODA Open. De avond was met ruim 400 bezoekers en een fantastische sfeer een groot succes. Met de aftrap van de Brassual Brassband ging de avond spetterend en swingend van start. Na de Brassual Brassband volgde nog 12 acts.

De jury, bestaande uit Nelke van der Gaag (STA), Ilse Verburgh (Markant) en Silvester Zwaneveld (cabaretier), heeft uiteindelijk drie winnaars gekozen.

Apeldoorns Allerbeste is vanaf vandaag Tom Haze (21). In eerste instantie zou hij zingen en zichzelf begeleiden op gitaar, maar een impulsieve actie leidde tot een improvisatie op gitaar. De jury ziet in Haze een ware professional die kan uitgroeien tot een aanwinst voor de Nederlandse muziekwereld. Hij heeft Apeldoorns Allerbeste “op z’n sloffen gewonnen”. Tot aanstormend talent is het duo Tom van Straten en Eva Jonker verkozen. Zij hebben met het nummer That man van Caro Emerald het publiek en de jury helemaal ingepakt. De jury ziet veel potentie in dit jonge duo.

Hoewel alle optredens erg aanspraken, was de Brassual Brassband de meest originele. Volgens jurylid Nelke van der Gaag “swingt de Brassual Brassband de pan uit!’.

Come Correct, international breakdancecrew, gaf een spetterend extra optreden, speciaal voor het jonge talent en de volle zaal. Come Correct is het levende bewijs dat Apeldoorns talent een wereldwijd kan doorbreken.

De opnamen van Apeldoorns Allerbeste zijn binnenkort te zien in de uitzending van Omroep Apeldoorn. Voor een fotoverslag van de avond kunt u kijken op www.coda-apeldoorn.nl/codaopen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Dans Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!