UFO in Gigant

Vrijdag 30 mei 2014

Door Ernst van Rossum

Henk Schier

Britse hardrock band maakte zijn opwachting voor het enige optreden in Nederland. Leadzanger Phill Mogg ,Drummer Andy Parker ,Gitarist/toetsenist Paul Raymond en Gitarist Vinnie Moore en als tour toevoeging de Bassist Rob de Luca gaven hun opwachting in de Gigant.

Ik moet zeggen dat ik ben verrast door hun optreden, deze band loopt toch al een aardig tijd mee en dat was aan het uiterlijk van sommige bandleden wel te zien. Ik ben wel van een beetje stevige rock en ik moet zeggen daar werden we toch aardig op getrakteerd deze avond. Het spel van gitarist Vinnie Moore stal met enige regelmaat de harten van sommige dames in het publiek , zowel jong als oud. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers lag rond de 40. Gelukkig zag ik ook publiek van rond de twintig, en ze hadden het allemaal naar hun zin.

Menigeen die vooraan het podium stond liet zich opzwepen door het gitaar spel van Vinnie Moore en Rob de Luca. UFO heeft in de loop der jaren redelijk veel platen gemaakt, dus men had genoeg keus om een aardige variatie ten gehore te brengen. Nummers als Rock Bottom en door Iron Maiden gecoverde versie Doctor Doctor van het Album Phenomenon ontbraken niet.

Het was fijn om te zien dat er aardig wat publiek op deze show was afgekomen. Ik geloof niet dat het uit verkocht was, maar dat scheelde maar weinig. Wat moet ik er nog meer van zeggen, het was een top avond! met top muziek van een top band die zijn sporen in de muziekwereld wel heeft verdiend. Het was snaar strak spel en de zeker demoeite waard.

Dit verhaal word omlijst met foto’ s van Henk Schier die het een en ander prachtig vast heeft gelegd op de gevoelig digitale plaat

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?