Veel animo voor Drakenbootfestival 2010

Dinsdag 11 mei 2010

Door Martijn van Duivenboden

Het Drakenbootfestival 2010 belooft weer een grote happening te worden. Zowel de Bedrijvenrace als de Buurtenrace zitten nu al nagenoeg vol en ook de kaartverkoop voor het Openingsconcert met VanVelzen, Alphabeat en Caro Emerald loopt erg goed. Het Drakenbootfestival vindt plaats op 25, 26 en 27 juni.

Meer teams

Dit jaar kunnen er meer teams aan de drakenbootraces mee doen dan de voorgaande jaren, door het vergroten van het festivalterrein en de aanleg van een tweede wedstrijdbaan. Toch zitten ook dit jaar zowel de Bedrijvenrace als de Buurtenrace weer helemaal vol. Frank Reinders, bestuurslid van de organisatie, geeft aan: “Vorig jaar konden op zaterdag 57 bedrijventeams meedoen aan de race, dit jaar zijn dat er maarliefst 78. Een enorm aantal, maar tot onze verrassing zitten bijna alle plekken nu al weer vol. We kunnen nog hooguit 3 teams toelaten, maar dan is echt het maximum bereikt en moeten we de inschrijving sluiten. Hetzelfde geldt voor de buurtenrace. Daar hadden we vorig jaar plek voor 48 teams, dit jaar 57. En ook die zitten bijna allemaal vol, we kunnen nog maar 4 buurtenteams plaatsen. Dit geeft wel aan hoe het Drakenbootfestival leeft in Apeldoorn, een prachtig evenement dat niet meer weg te denken is.”

Openingsconcert

Op vrijdag 25 juni wordt het Drakenbootfestival geopend met een mooi Openingsconcert. In samenwerking met Gigant en Plato zijn 3 grote artiesten gecontracteerd: VanVelzen, Alphabeat en Caro Emerald. Caro Emerald breekt alle records met haar hits en ze wint prijs na prijs. Al maandenlang domineert Caro de hitlijsten en ze is dagelijks te horen en zien op radio en tv met haar nummers “Back it up” en “A night like this”. Haar nummers zijn sfeervol en toegankelijk, vol ball-room jazz, filmische tango’s, groovende jazz en aanstekelijke mambo’s. Alphabeat, een populaire pop-band uit Denemarken, brak in 2008 door in Europa met hun single “Fascination” die ook in Nederland meteen een grote werd. Sinds enkele weken staan ze weer hoog in de top-40 met hun nieuwe single “The Spell”. De stijl van Alphabeat omschrijft zich het best als retro jaren ’80 pop. VanVelzen heeft de afgelopen jaren bewezen een echte entertainer te zijn, hij heeft vele hits op zijn naam staan en geeft fantastische shows.

De kaartverkoop is 4 weken geleden gestart en loopt erg goed, er zijn nu al ruim 1.000 kaarten verkocht. Martijn van Duivenboden, bestuurslid van de organisatie van het Drakenbootfestival en directeur Gigant: “We merken dat dit jaar de kaartverkoop nog sneller loopt dan vorig jaar, maar dat is ook niet zo verwonderlijk. We hebben dit jaar 3 grote artiesten op het podium staan, vorig jaar was dat er 1 en stonden wat minder bekende namen in het voorprogramma. Dit jaar dus geen voorprogramma maar de hele avond top-artiesten. Bovendien is er in Apeldoorn nog nooit eerder een concert van dit niveau geweest. De Apeldoorners vinden het leuk dat er hier een keer zo iets bijzonders gebeurt. Het programma is ook heel breed en spreekt een groot publiek aan. Daarnaast trekt de band Alphabeat uit Denemarken ook landelijk bezoekers naar dit concert. Dat zie je allemaal terug in de kaartverkoop”.

“Ik denk dat het een heel bijzondere en overweldigende avond wordt”, aldus Martijn van Duivenboden. “Het nieuwe terrein biedt daar natuurlijk ook alle mogelijkheden voor. Zo komt er een heel mooi groot podium, natuurlijk geluid van bijzonder goede kwaliteit en een grote parasol overkapt een groot deel van het terrein. Voeg daar de optredens van deze artiesten bij die alledrie een fantastische show neer gaan zetten en dit wordt een unieke avond voor Apeldoorn. In totaal zijn er 3.000 kaarten beschikbaar. We verwachten dat de kaartverkoop begin juni nog een grote vlucht zal nemen, dus wie zeker wil zijn van een kaartje adviseren wij om er snel bij te zijn want het is nog niet zeker of er aan de deur nog kaarten beschikbaar zullen zijn. Bovendien zijn de kaarten in de voorverkoop een stuk voordeliger,

€ 19,50, aan de deur betaal je € 25,00. De ticketverkoop voor het Openingsconcert loopt via Gigant en Plato Apeloorn, of online via www.gigant.nl

Het Drakenbootfestival vindt in 2010 voor de zesde keer plaats. In de afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende evenementen in Apeldoorn. Het evenement trekt jaarlijks duizenden Apeldoorners naar de Kanaaloevers in hartje centrum, om de spannende drakenbootrace te kunnen zien, om collega’s, vrienden en buren aan te moedigen en om te genieten van de muziek en vele activiteiten. Maar ook komt er steeds meer publiek van buiten de regio op dit bijzondere festival af. Dit jaar worden circa 60.000 bezoekers en 2.500 deelnemers verwacht. Naast de spannende race is er nog veel meer te beleven. Zo zijn er prachtige steltenacts, je kunt genieten van bijzonder straattheater, een culturele markt, dj’s en bands en in het het Kinderdorp zijn weer allerlei leuke activiteiten voor kinderen te doen. En natuurlijk zorgen diverse restaurants en cateraars het hele weekend voor heerlijke hapjes en maaltijden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!