Verborgen Tuinen voor altijd verborgen?

Zaterdag 13 augustus 2016

Door Gerard Oltmans

Voorst is een oase van rust en groen. Je kunt het je haast niet voorstellen dat in de prachtige omgeving van het dorp nog een overtreffende trap zou zijn. Maar die is er. Oud-Apeldoorner Bert Loman heeft er een tuin-oase ingericht. De tuin van ca 1500 m2 bestaat uit negen kleinere tuinen met hoofdzakelijk vaste planten. Iedere tuin met een eigen karakter, zicht en doorzicht. Door de inrichting met vaste planten volgt de tuin in kleur en geur, de seizoenen.

De Verborgen Tuinen zijn overigens al ruim 15 jaar een internationale bezienswaardigheid, waar hele groepen een tussenstop houden om te genieten van de ontwerpen.

Maar het is niet alleen zijn tuin waar Bert om bekend is. Ook met zijn kunstobjecten en bloem-sier-stukken heeft hij al menige prijs in de wacht gesleept. Deze staan in de huisjes en prieeltjes opgesteld. Die plekjes worden hiermee een rust punt. Even stil genieten van deze schoonheid en dan weer de tuin in op naar de volgende verrassing.

Nog twee jaar geeft Bert (1942) zich de tijd om een antwoord te vinden op zijn toekomst en daarmee de toekomst van de tuin. Het liefst gaat hij weer terug naar Apeldoorn. In de stad waar hij geboren en getogen is wil hij straks een andere passie meer de ruimte geven. Het maken van tuin-ontwerpen. Maar dat is toekomstmuziek.

Tot die tijd zijn de tuinen er nog en is er de mogelijkheid om deze te bezoeken.

Van donderdag t/m zaterdag van 10.30 – 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Het adres is: Klarenbeekseweg 5a, 7383 EA Voorst

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?