Vier de Kinderboekenweek met boswachter Tim in CODA

Zondag 18 september 2022

Door Redactie

Vier de Kinderboekenweek met het thema ‘Gi-Ga-Groen!’ in CODA Bibliotheek. Ontdek de natuur of ga op avontuur in je eigen groene fantasiewereld. Boswachter Tim, de winnaars van het Apeldoorn Uiltje en andere Gi-Ga-Groene superhelden kunnen niet wachten om jou te ontmoeten.

Er is zoveel te ontdekken en te doen in de natuur en er zijn heel veel boeken die jou hierbij kunnen helpen. Word een echte natuurheld met je CODA pas. Leer bijzonder dierenweetjes en ontdek de mooiste natuur afbeeldingen.

Tijdens de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek is er van alles te beleven. Teken fantasiedieren of een nieuwe wereld met de hulp van het boek Terra Ultima of trek door de jungle tijdens een virtuele expeditie. Ook kun je microscopische, groene superhelden ontwerpen in 3D. Over deze groene superhelden gesproken, tijden de voorlees- en knutselmiddag in CODA De Maten krioelt het van de mieren!

Een knallend eindfeest

De Kinderboekenweek wordt op zaterdag afgesloten met de uitreiking van het Apeldoorns Uiltje en een knallend feest. Het Apeldoorns Uiltje is de prijs voor het beste kinderboek en is gekozen door de Apeldoornse Kinderjury. Dit jaar gaat de prijs naar het boek ‘Bob Popcorn in Amerika!’ van Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Na de uitreiking neemt boswachter en tv-presentator Tim het over. Het belooft een leuke en feestelijke dag te worden.

De Kinderboekenweek is van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. De activiteiten deze week worden georganiseerd in CODA Bibliotheek en CODA De Maten. Alles over het programma en de online kaartverkoop vind je op de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!