Voor ieder wat wils tijdens Afterslag 2020

Maandag 20 januari 2020

Door Ernst van Rossum

Een dag na Noorderslag is er in Gigant het evenement Afterslag. Dit ter afsluiting van het Noorderslag-weekend. Een mooie traditie, vind ik. La Loye trapte in het café deze editie af. ‘Onvoorwaardelijke liefdevolle Indiefolk’, schrijven ze in de biografie. Zoetsappige klanken brengen ze ten gehore: mooi om de zondagmiddag mee te beginnen.

In de popzaal begon Last Train met hun gig, Rock&Roll van de bovenste plank. Wat een power op het podium, wat een lekkere sound die deze Franse band produceert. Een zeer leuke band en het is de moeite waard om nog eens te zien.

Zuid-Amerikaanse stranden

Hup, weer terug naar het café voor Lola’s Dice. Een lekkere Caribbean sound, die aanstekelijk werkt op je heupen. Het brengt je in gedachten naar Zuid-Amerikaanse stranden met dansende en feestende mensen die genieten van deze mooie klanken.

Liefhebbers konden daarna weer terug naar de popzaal voor het uit Zweden afkomstige drietal Kriget. Ik weet hun stijl niet goed te plaatsen, maar apart is het wel. Het zit redelijk goed in elkaar en de combinatie saxofoon, basgitaar en drums geeft een aparte sound, opgeleukt met wat pedalen.

In het café trad daarna A.M.Sam op. Een leuke band, niet mijn stijl. Westcoast gitaar riffs, aangevuld met Sam zijn stem geeft het geheel dansbare en catchy songs. Goed verzorgd spel, maar toch pakt het mij niet.

Ieder zijn ding

Dan maar naar Wies in de Popzaal. Een catchy sound en een mooi zingende jongedame. Niet iedereen is mijn mening toebedeeld, want sommigen vonden haar stem te schel en niet iedereen zat te wachten op haar mislukte liefdesperikelen. Maar ik vond het vermakelijk. Zo zie je maar weer; ieder zijn ding.

Het laatste optreden in het café is van Litzberg. Een vermakelijke band, het begint al met het soundchecken. Onvervalste lekkere klanken met invloeden van Neil Young, Bettie Serveert, The Posies. Het was niet geheel een vlekkeloze act. Dat lag niet aan het spel, maar aan het weigeren van één van de gitaarversterkers die er mee ophield. Door een wonder na een reset ging deze spontaan weer werken. Dat paste wel in het geheel. Een lekkere band met scheurende gitaren en een geweldige frontman.

Nog een keer het publiek opzwepen

Op naar de laatste act in de popzaal The Guru Guru. Deze uit België afkomstige borderline rockband gaat stevig te keer en zweept het publiek nog even voor de laatste keer lekker op. Toffe band met dito act en de frontman steelt de show met zijn performance.

Al met al was deze Afterslag een hele toffe met een hele mooie line-up. Ik kijk alweer uit naar volgend jaar.

Popzaal Gigant, zondagmiddag 19 januari, Afterslag 2020.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!