Vrijwillig…

Maandag 16 april 2012

Door Geert Westra

archief

Terwijl de bevolking van Apeldoorn voorbereidingen treft voor het grote volksfeest, AGOVV is door domme pech weer geen kampioen, bedenken de politieke leiders het ‘weekeind van de vrijwilligheid’ met als motto het is ‘leuk maar het kan nog leuker’. Vrijwillig en zonder kosten kan de inwoner van Apeldoorn zich verrijken in het museum, zonder kosten en vrijwillig zijn fiets stallen en als toetje vrijwillig en zonder kosten op zaterdagavond deelnemen aan het onderzoek ‘indrinkgedrag’. De indruk bestaat immers dat steeds meer mensen hun stapavond beginnen met een flinke slok teveel op. De eerste testen wijzen uit dat vrijwel iedereen volkomen nuchter aan zijn stapavond begint, de enkele uitzondering was al ladderzat maar dat kwam, aldus de politiewoordvoerder, door de vrijdagavond.

Om het vrijwillige mobiliteitsgedrag te observeren krijgt de politie assistentie van een aantal ronkende helikopters uitgerust met video- en warmtecamera’s. De alziende camera registreert iedereen zonder hoofddeksel en met een lichaamstemperatuur van 37 graden. Deze mensen zijn volgens dezelfde politiewoordvoerder in potentie en eventueel verdacht. Een juichende en door de drank benevelde wethouder sprak zaterdagnacht van een groot succes en complimenteerde de inzet van de politie en de vrijwillige medewerking van het publiek.

Ik weet het nu, ik draag op zaterdagavond een trui met capuchon, op mijn hoofd een plastic zak met ijsblokjes, zonnebril, aangeplakte baard en begrijp nu ook waarom menig overvaller hetzelfde doet

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!