Vrijwilliger in 2016? Present!

Woensdag 13 januari 2016

Door Stichting Present Apeldoorn

Heeft u ook dit jaar een lijst met goede voornemens? Wat staat er bij u op de lijst? Meer sporten, afvallen, wat geduldiger zijn of anderen helpen? De kunst is om deze voornemens ook daadwerkelijk te laten slagen. En dat is soms best lastig. Want wanneer je gevraagd wordt of je een gebakje lust, is het best lastig om nee te zeggen. Zeker als mensen om je heen ook genieten van een heerlijke moorkop. Of als je ’s avonds na een dag hard werken heerlijk op de bank zit, is het al een prestatie op zich om al aan sporten te denken. Toch?

Present helpt u één voornemen uit te laten komen!

Een mooi voornemen dat bij veel mensen in 2016 op de lijst staat, is iets doen voor een ander. Want laten we eerlijk zijn, iedereen vindt het fijn wanneer er iets voor jou gedaan wordt. Wanneer je geholpen wordt als je het zelf (even) niet kunt. Of samen de handen uit de mouwen steken om de omgeving iets mooier of netter te maken. Een klein verschil kan al veel betekenen. En wanneer je als helper in nood een blij gezicht en lief dankwoord krijgt, doet dat heel veel goed en geeft het energie. En positieve energie kan iedereen, jong en oud, gebruiken! Present heeft ook een lijst met goede voornemens: mensen helpen die deze hulp hard nodig hebben. Present Apeldoorn is makelaar in vrijwilligerswerk. Present kan u daarom ook helpen om uw helpende handen goed in te zetten. Bovendien helpt u daar mensen mee die dit heel goed kunnen gebruiken.

Alleen of samen?

U kunt uw expertise inzetten om anderen te helpen. Dit kan bij Present als individu, maar ook als groep. Present regelt dit voor u. Het is ook heel leuk om samen met anderen je aan te melden voor een vrijwilligersproject. Bijvoorbeeld met je gezin, vrienden, collega’s, buurt, sportvereniging, ga zo maar door. U bepaalt welk vrijwilligerswerk wilt u doen. Heerlijk buiten aan de slag een tuin opknappen. Of wandelen met mensen die daar behoefte aan hebben. Maar natuurlijk zijn er ook veel ‘binnen’ projecten. Denk aan het schilderen of behangen van kamers bij ouderen. Koken of bakken voor een groep mensen. Geeft u maar aan waar u aan denkt en Present zoekt er een passend project bij. Zo helpen wij u om een van uw voornemens te laten slagen!

Vrijwilligers maken het verschil. Ook in 2016! Present wenst u een mooi en gezond (vrijwilligers)jaar!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!