Vrijwilligerswerk doen op een festival?

Donderdag 1 mei 2014

Door Rianne

Rob Feber

Het is bijna zomer, dus het festivalseizoen is weer van start gegaan. Tijd om de gezelligheid op te zoeken bij festivals. Ik heb er weer zin in!

Nu kun je zoals elk jaar een kaartje kopen, zodat je één of meerdere dagen kunt genieten van muziek, vrienden, zon en gezelligheid. Na jaren veel festivals bezocht te hebben dacht ik; hoe zou het zijn als ik er eens vrijwilligerswerk zou doen? Ik had er veel positieve verhalen over gehoord, dus meldde ik me aan.

De afgelopen jaren heb ik bij verschillende festivals vrijwilligerswerk gedaan, en het was fantastisch. Een paar uur werken achter de bar, bij de toegangscontrole of toch achter de kassa? Er zijn veel mogelijkheden. In ruil voor je werk kun je (meestal) gratis naar het festival, krijg je gratis maaltijden, ontmoet je enthousiaste/gezellige mensen, kun je backstage (misschien wel je lievelingsartiesten ontmoeten) en is er vaak een hele leuke afterparty speciaal voor de medewerkers. Vermoeiend om lange dagen te werken, maar de dankbaarheid van de organisaties en het plezier van de bezoekers geven mij extra motivatie.

Naast de grote landelijke evenementen zijn er ook veel festivals in Apeldoorn op zoek naar vrijwilligers. Zo kon je tijdens Koningsdag meewerken aan Kingsday at the Park. Aankomend seizoen is o.a. het Drakenbootfestival nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Toch liever achter de bar staan in een poppodium? Bij poppodium Gigant kun je ook vrijwilligerswerk doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!